Gramy z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy. Zagrasz z nami? 29 stycznia organizujemy charytatywną kolację w hotelu Hilton Gdańsk. Siedmiu wspaniałych szefów kuchni łączy siły, by nakarmić Was w szczytnym celu. Zapraszamy na kolację degustacyjną skomponowaną z popisowych dań każdego z szefów.
Gotują dla Was:- Dominik Karpik, Mercato, Hilton Gdańsk,
- Philippe Abraham, Petit Paris, Sopot
- Piotr Kościuk, Radisson Blu, Sopot
- Paweł Wątor, Eliksir, Gdańsk,
- Rafał Kopicki, True, Gdańsk,
- Sylwia Garska-Chmarycz, Masterchef
- Marek Moskwa, Cremo, Pruszcz Gdański
Podczas kolacji będzie można wylicytować prywatną kolację przygotowaną z szefem kuchni (dla max. 6 osób).
Całkowity dochód ze sprzedaży trafia bezpośrednio na konto fundacji WOŚP.Rezerwacje: GDNHG_DS@hilton.com
Menu:
Amuse-bouche
Sum / polenta kukurydziana / skorzonera / złoto
Przystawka zimna
Kalafior / espuma z dyni / pesto z rukoli / piklowany burak / orzechy nerkowca
Przystawka ciepła
Ośmiornica / dynia hokkaido /miso / pomarańcza / jarmuż / marynowane shimeji
Zupa
Krem z wędzonego ziemniaka / maślanka / kawior koperkowy / por / ikra z łososia /szczawik zajęczy
Intermezzo
Granita jabłkowa / biały bez
Ryba
Halibut / espuma krewetkowa / chutney gruszkowy / makaron linguine / kompresowane jabłko w yuzu
Mięso
Żebro wołowe confit / omułki / bresaola / karmel z cebuli / grzyby
Pre-desert
sorbet malina-liczi
Deser
Cynamonowy crème brulee / pigwa konfitowana w miodzie i hibiskusie / kruszonka kozi ser / sorbet z gruszki i tymianku
Sponsorzy:MarMax, GoldFruits, Siejemy, Farutex, Gastro Magic, Rolmex, Ambasador, Cheman.