Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na
wyjątkową kolację degustacyjną, której głównymi twórcami są: Szef Kuchni restauracji Cafe Xander - Daniel Burandt oraz oraz
Gość specjalny Mateusz Suliga - Szef Kuchni krakowskiej restauracji Artesse, wyróżnionej przez Michelin.Podczas kolacji przeniesiemy Państwa w świat wyrafinowanych smaków, harmonijnie skomponowanych dań i wyjątkowej estetyki podanej na talerzu. Każdy kęs będzie nie tylko smakowitym doznaniem, ale także podróżą przez różnorodność i bogactwo kulinarnych inspiracji.
Odkryją Państwo, jak talent i doświadczenie dwóch mistrzów kuchni splatają się w perfekcyjnej harmonii, tworząc niezapomniane doznania smakowe, a to wszystko
przy dźwiękach muzyki na żywo.Menu degustacyjne:AMUSE BOUCHEPRZYSTAWKA 1 / pstrąg z zielenicy / sezam / mango / musztardowiec / chili
PRZYSTAWKA 2 / skorzonera / kwaśna śmietana / liść laurowy / rokitnik
ZUPA / krem z dorsza / małże / soliród / marchew / wanilia intermezzo / zielone jabłko / mięta / kardamon
DANIA GŁÓWNE RYBA / jesiotr / dynia / ikra ślimaka / ocet cherry
DANIA GŁÓWNE MIĘSO / comber z jelenia / demi glace z rozmarynem / batat / żółty burak / topinambur
DESER / czekolada / kruszonka pomarańczowa / sorbet
PETITS FOURS Cena: 299 zł /os.+ WINE PAIRING: 160 zł /os.
Rezerwacja stolika:+48 58 550 98 13
REZERWACJE@CAFEXANDER.COM
Ilość miejsc ograniczona.