stat
Impreza już się odbyła
lis 30

sobota, g. 19:00 - 03:00

Stara Kiszewa,
bilety 250 zł
Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na wyjątkową kolację degustacyjną, której głównymi twórcami są: Szef Kuchni restauracji Cafe Xander - Daniel Burandt oraz oraz Gość specjalny Mateusz Suliga - Szef Kuchni krakowskiej restauracji Artesse, wyróżnionej przez Michelin.

Podczas kolacji przeniesiemy Państwa w świat wyrafinowanych smaków, harmonijnie skomponowanych dań i wyjątkowej estetyki podanej na talerzu. Każdy kęs będzie nie tylko smakowitym doznaniem, ale także podróżą przez różnorodność i bogactwo kulinarnych inspiracji.

Odkryją Państwo, jak talent i doświadczenie dwóch mistrzów kuchni splatają się w perfekcyjnej harmonii, tworząc niezapomniane doznania smakowe, a to wszystko przy dźwiękach muzyki na żywo.

Menu degustacyjne:

AMUSE BOUCHE
PRZYSTAWKA 1 / pstrąg z zielenicy / sezam / mango / musztardowiec / chili
PRZYSTAWKA 2 / skorzonera / kwaśna śmietana / liść laurowy / rokitnik
ZUPA / krem z dorsza / małże / soliród / marchew / wanilia intermezzo / zielone jabłko / mięta / kardamon
DANIA GŁÓWNE RYBA / jesiotr / dynia / ikra ślimaka / ocet cherry
DANIA GŁÓWNE MIĘSO / comber z jelenia / demi glace z rozmarynem / batat / żółty burak / topinambur
DESER / czekolada / kruszonka pomarańczowa / sorbet
PETITS FOURS
 
Cena: 299 zł /os.
+ WINE PAIRING: 160 zł /os.
 
Rezerwacja stolika:
+48 58 550 98 13
REZERWACJE@CAFEXANDER.COM
Ilość miejsc ograniczona.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    299 zł
Café Xander to jedno z najbardziej stylowych miejsc na kulinarnej mapie Trójmiasta, charakteryzujące się autorską kuchnią, eleganckimi wnętrzami i kameralną atmosferą.

Odkrywaj z nami nowe doznania smakowe i rozsmakuj się w daniach stworzonych z twórczości przez naszych szefów kuchni, przy kieliszku wykwintnego wina i dźwiękach muzyki w kameralnej scenerii.