Zapraszamy na kolację degustacyjną połączoną z paringiem herbat. Podczas kolacji zostanie zaserwowanych 7 potraw, do których podamy specjalnie wyselekcjonowane herbaty.
Nasz mistrz kuchni Kacper przygotuje:
1. Chips z ryżu z grejpfrutem i paloną herbatą.
Herbata: zielona organiczna jaśminowa Bio.
2. Sernik z koziego sera z gruszką i matchą.
Herbata: Japońska matcha na migdałowym mleku.
3.Dorsz z palonym fenkułem, koprem i kombu.
Herbata: zielona japońska sencha Makonihara z morską nutą.
4.Herbatnik gryczany z jasminem i burakiem.
Herbata: klasyczny Earl Grey.
5.Brioche ze smażoną śmietaną i suszonym żółtkiem.
Herbata: niebieska Oolong Milk.
6. Beza z pasternaku z praliną orzechową i garam masalą.
Herbata: czarna korzenna Black Chai.
7. Panna cotta z karmelizowanym sianem, słonym karmelem i wędzonym jabłkiem.
Herbata: herbata czarna wędzona.
Dania będą w formie finger foodów i tapasów, każde połączone z dobraną herbatą.
Uczestnictwo: 75 zł, ilość miejsc ograniczona.
Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres kontakt@imbrykherbaty.pl