Kolacja degustacyjna z szampanami Perrier-Jouët. Aromatyczny smak lata w zachwycającym, lekkim i doskonale skomponowanym menu autorstwa szefa kuchni Tomasza Koprowskiego. Nowe letnie dania w urzekajacej i wykwintnej odsłonie w luksusowym duecie z szampanami Perrier-Jouët.
Prowadzacy:
Tomasz Koprowski - szef kuchni
Justyna Mitros - ambasador marki Perrier-Jouët
Michał Cybulski - F&B Deputy Manager
Małze sw. Jakuba / Perrier-Jouët Grand Brut
fioletowy kalafior, groszek, jabłko zielone
Foie gras / Perrier-Jouët Blason Rosé
brioche, maliny, palona czekolada, jabłko pieczone w miodzie, rabarbar
Krem z młodej kapusty
suszona kiełbasa, zsiadłe mleko, koper
Filet z sandacza / Perrier-Jouët Belle Epoque
młode warzywa, kalarepa, koper włoski, limonka, rak
Comber jagniecy / Perrier-Jouët Belle Epoque Rose
ciecierzyca, pomidory, wisnie, papryka, słodki ziemniak
Grand mille feuille / Perrier-Jouët Blason Rose
wanilia, maliny, lody smietankowe
Carpaccio z melona / Perrier-Jouët Grand Brut
arbuz, sorbet limonkowy, mięta
CENA: 150 PLN za osobe (woda, herbata, kawa wliczone w cenę)
Rezerwacje: 58 520 60 71, H3419-FB2@sofitel.com (liczba miejsc ograniczona)
A DEGUSTATION DINNER IN THE COMPANY OF PERRIERJOUËT CHAMPAGNES
Taste the aromatic summer flavour in our new captivating, light and perfectly composed menu, crafted by our chef Tomasz Koprowski. Savour our new summer dishes paired with the exquisite Perrier-Jouët champagnes.
The hosts:
Tomasz Koprowski – Executive Chef
Justyna Mitros - Perrier-Jouët brand Ambassador
Michał Cybulski - F&B Deputy Manager
Scallops / Perrier-Jouët Grand Brut
purple cauli ower, peas, green apple
Foie gras / Perrier-Jouët Blason Rosé
brioch, raspberries, burnt chocolate, honey roasted apple, rhubarb
Cream of young cabbage
dried sausage, sour milk, dill
Zander llet / Perrier-Jouët Belle Epoque
young vegetables, kohlrabi, Italian dill, lime, crayfish
Rack of lamb / Perrier-Jouët Belle Epoque Rosé
chickpeas, tomatoes, cherries, pepper, sweet potato
Grand Mille feuille / Perrier-Jouët Blason Rosé
vanilla, raspberries, cream avored ice cream
Melon carpaccio / Perrier-Jouët Grand Brut
watermelon, lime sorbet, mint
PRIZE: PLN 150 per person (water, tea, coffee included)
Reservations: 58 520 60 71, H3419-FB2@so tel.com (offer is subject to availability)