Piątek, 19 listopada ogłoszony został dniem francuskim z okazji święta
Beaujolais Nouveau w
Restauracji Wave mieszczącej się w
.
Hotelu Sheraton w Sopocie. By rozsmakować się w kuchni uznawanej za najlepszą i najzdrowszą na świecie,skosztować należy potraw serwowanych tego dnia podczas
kolacji francuskiej.
Specjalnie z okazji święta
Beaujolais Nouveau skomponowano zestaw zakąsek, dań i deserów idealnie dobranych do bukietu wina. Autorem Menu jest
Krystian Szidel, Sous Chef Restauracji Wave, który doświadczenie zawodowe zdobywał we francuskich restauracjach na Lazurowym Wybrzeżu.
Tradycyjne sery, wędliny,pasztety oraz dania ze składników sprowadzanych z Francji skosztować będzie można w formie bufetu do syta wraz z winem Beaujolais Nouveau w cenie 110,00 złotych
od godziny 18:00 .
Nastrój wieczoru dopełnią
francuskie melodie w aranżacji Darii Zaradkiewicz z zespołem. Kolacji towarzyszyć będzie
wernisaż fotografii Paryża znanego polskiego fotografika -
Wojciecha Korsaka.
Wybrane propozycje z Menu do Wina Beaujolais Nouveau proponowane podczas Kolacji Francuskiej w Restauracji Wave:
Zupa Rybna Bouillabaisse Marseillaise
Żabie udka w czosnku i pomidorach
Kaczka z pigwą i orzechami
Szaszłyki z owoców morza
Stacja z małżami Moules marinières i świeżymi ostrygami
Wędliny, pasztety, teriny
Sery regionalne - Camembert, Brie, Roquefort, Munster, Chevroux, LeBrin, Saint-Paulin i Mimolette, Reblochon, Boursin
Zapiekane ślimaki
Foie gras na słodkim chlebie bananowym
Gruszki w winie z boczkiem
Confit z kaczki w cieście francuskiem
Stacja z naleśnikami Crêpe Suzette
Crème brule
Placek ze śliwkami i migdałowym kremem pâtissièr
Czekoladowe brioszkiW cenie kolacji do potraw serwowane będzie wino Beaujolais Nouveau.Rezerwacja:
+48 (58) 767 1061Polecamy również 18.11 w czwartek
Wieczór Beaujolais Nouveau:
https://www.trojmiasto.pl/info_imp.php?id_imp=182133
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.