Biały Królik Restaurant, FILMS for FOOD, Food Brand oraz Gdyńskie Centrum Filmowe, zapraszają na pierwszą część nowego cyklu Gdynia Culinary Cinema. Od listopada 2017 r. do lutego 2018 r. w restauracji Biały Królik w Gdyni będą miały miejsce 4 kolacje inspirowane filmami kulinarnymi z całego świata. Projekcje odbędą się w Gdyńskim Centrum Filmowym, a towarzyszyć im będą dyskusje i spotkania ze sławnymi Szefami oraz przedstawicielami branży.
Po seansach osoby zainteresowane jeszcze mocniejszymi wrażeniami kulinarnymi będą miały możliwość uczestniczenia w kolacji na 6 rąk przygotowanej w restauracji Biały Królik przez wybitnych Szefów Kuchni z Polski. Pierwszą kolację przygotują
Marcin Popielarz, Rafał Koziorzemski oraz Jacek Koprowski. Menu zapowiada się wyśmienicie
Najbliższy pokaz i kolacja już 4 listopada!
Cena kolacji to 150 zł / osobę. Kontakt i rezerwacja: restauracja@bialy-krolik.pl , 58 351 03 30
---
"Głód mięsa"/ "Need for Meat"
reż. Marjin Frank
Holandia 2015
74'
Czy jesteśmy uzależnieni od mięsa?
Marijn Frank, reżyserka i równocześnie bohaterka filmu, staje przed trudnym wyborem pomiędzy miłością do mięsa, a racjonalnymi argumentami przeciwko produktom mięsnego przemysłu. W swoim obrazie ukazuje różne perspektywy - rzeźników, przedsiębiorców gastronomicznych, ale też wegetarian, wegan i psychologów. Zadaje trudne pytania i skłania do refleksji nad tym, co jemy i jakie podejmujemy decyzje.
Wieczór zwieńczy natomiast kolacja inspirowana filmem, którą przygotuj Szef Kuchni Białego Królika, Marcin Popielarz i Rafał Koziorzemski.
Kontakt w sprawie kolacji: restauracja@bialy-krolik.pl , 58 351 03 30
Bilety na pokaz w Gdyńskim Centrum Filmowym premierowy w cenie 23 zł są dostępne w kasach Gdyńskiego Centrum Filmowego i na stronie internetowej kina.
Kolacja jest płatna osobno. Ceny podamy wkrótce.