Kolacja komentowana przy wprowadzaniu nowej karty to już dla nas tradycja. Przekonajcie się czym jest SMAK NOCY LETNIEJ w Eliksirze! Spróbujcie naszych nowych dań i koktajli, które przygotowaliśmy w oparciu o najlepsze sezonowe produkty!
Nowa menu to przede wszystkim świeże i lekkie smaki, dzięki, którym wakacje w mieście nabiorą zupełnie innego charakteru.
Przy obecnej karcie wprowadziliśmy ciekawy dodatek w postaci Szpryców, które można samodzielnie skomponować. Więcej szczegółów na ten temat udostępnimy wkrótce.
Do zobaczenia w czwartek 21.06.2018!
MENU:1. CONSOMME
klarowny wywar z ogórka gruntowego / rzodkiew / kompresowany ogórek / sorbet gruszkowy / świeże ziołaTESLA MARTINI
Wódka Absolut Elyx / wytrawny wermut Carpano / oliwa kardamonowa / esencja rabarbaru i kwiatu syczuańskiego 2. POMIDOR
pomidor malinowy / mleczna galaretka / pasta z wędzoną papryką / chips z mleka / chrupiący serJUNGLE FEVER
Cachaca Maginifica / Sherry Pedro Ximenez / własnej produkcji piwo rabarbarowe 3. SAŁATKA
mieszanka kolorowych sałat / chrupiące warzywa / dresing z żółtka / jadalne kwiaty / dzikie ziołaITALIAN JOB
Wermut Carpano Antica Formula / naszej produkcji grenadyna / mięta 4. RYBA BELONA
filet z belony / fondant ziemniaczany / warzywa sezonowe / czosnek niedźwiedzi / sos winny / ziołowe pestoWŁOSKI SZPRYCER
Likier na bazie karczochów Cynar / Likier na bazie bergamotki Italicus / soda aloesowa5. CIELĘCINA
glazurowana cielęcina / grzyby / chrupiące polskie szparagi / młody ziemniak / sos bkNAUTILIUS
Gin Beefeater / Likier Blue Curacao / borówki / cytrusy 6. GRASICA
smażona grasica na palonym maśle z tymiankiem / puree z groszku / grzyby / karczoch / bób / owoceALL INCLUSIVE
Szampan G.H. Mumm / Porto Oporto Extra Dry / słodko kwaśny syrop na bazie ananasa i herbaty rooibos 7. CZEKOLADA
krem z gorzkiej czekolady / orzechy laskowe / sorbet z białej czekolady / prażony sezamSCHMUCK
Whisky Jameson Caskmates / Likier Campari / Czerwony Wermut / kawa SMAK NOCY LETNIEJProwadzący: Paweł Wątor, Bartek Kurek, Oskar Weręża, Szymon Woźniak, Mateusz TrzeciakKoszt: 189 zł/os*
Ilość miejsc BARDZO ograniczona
*cena zawiera: menu degustacyjne (7 dań + 7 koktajli)
*nowe menu dostępne od 21.06.2018
https://deluxe.trojmiasto.pl/Kolacja-dla-zmyslow-czyli-pierwsze-w-Polsce-menu-koncepcyjne-w-Eliksirze-n117092.html https://deluxe.trojmiasto.pl/Eliksir-ukryte-i-zapomniane-menu-O-nowej-karcie-n120344.html Rezerwacja:Telefon: +48 570 191 910
Mail: info@eliksir.pl
www.eliskisir.pl
Sprzedaż biletów:
https://smaknocyletniejeliksir.evenea.pl/ELIKSIR (
www.eliksir.pl) jest wyjątkowym miejscem na gastronomicznej mapie Trójmiasta. To połączenie restauracji, koktajlbaru oraz niezależnej przestrzeni eventowej. Myślą przewodnią lokalu jest foodpairing czyli sztuka łączenia smaków.
Nasze menu skonstruowane jest w taki sposób, aby intensyfikować doznania smakowe - do każdego dania przypisany jest specjalnie dopasowany koktajl. W naszym menu znajdziecie połączenia nowatorskie, ciekawe, ale również te klasyczne podane w swych najlepszych odsłonach.
Eliksir to miejsce, w którym doświadczycie kulinariów na najwyższym poziomie w miłej atmosferze.