stat
Impreza już się odbyła
Aktualna impreza artysty
Kolacja Sylwestrowa z muzyką na żywo

Kolacja komentowana przy wprowadzaniu nowej karty to już dla nas tradycja. Przekonajcie się czym jest SMAK NOCY LETNIEJ w Eliksirze! Spróbujcie naszych nowych dań i koktajli, które przygotowaliśmy w oparciu o najlepsze sezonowe produkty! 

lis 29

piątek, g. 19:00

Gdańsk,
bilety 249 zł
gru 31

wtorek, g. 20:00 - 23:59

Gdańsk,
bilety 599 zł
Nowa menu to przede wszystkim świeże i lekkie smaki, dzięki, którym wakacje w mieście nabiorą zupełnie innego charakteru. 

koncerty w Trójmieście


Przy obecnej karcie wprowadziliśmy ciekawy dodatek w postaci Szpryców, które można samodzielnie skomponować. Więcej szczegółów na ten temat udostępnimy wkrótce.

Do zobaczenia w czwartek 21.06.2018!

MENU:

1. CONSOMME
klarowny wywar z ogórka gruntowego / rzodkiew / kompresowany ogórek / sorbet gruszkowy / świeże zioła

TESLA MARTINI
Wódka Absolut Elyx / wytrawny wermut Carpano / oliwa kardamonowa / esencja rabarbaru i kwiatu syczuańskiego 

2. POMIDOR 
pomidor malinowy / mleczna galaretka / pasta z wędzoną papryką / chips z mleka / chrupiący ser

JUNGLE FEVER 
Cachaca Maginifica / Sherry Pedro Ximenez / własnej produkcji piwo rabarbarowe 

3. SAŁATKA 
mieszanka kolorowych sałat / chrupiące warzywa / dresing z żółtka / jadalne kwiaty / dzikie zioła

ITALIAN JOB 
Wermut Carpano Antica Formula / naszej produkcji grenadyna / mięta 

4. RYBA BELONA 
filet z belony / fondant ziemniaczany / warzywa sezonowe / czosnek niedźwiedzi / sos winny / ziołowe pesto

WŁOSKI SZPRYCER 
Likier na bazie karczochów Cynar / Likier na bazie bergamotki Italicus / soda aloesowa

5. CIELĘCINA 
glazurowana cielęcina / grzyby / chrupiące polskie szparagi / młody ziemniak / sos bk

NAUTILIUS 
Gin Beefeater / Likier Blue Curacao / borówki / cytrusy 

6. GRASICA 
smażona grasica na palonym maśle z tymiankiem / puree z groszku / grzyby / karczoch / bób / owoce

ALL INCLUSIVE 
Szampan G.H. Mumm / Porto Oporto Extra Dry / słodko kwaśny syrop na bazie ananasa i herbaty rooibos 

7. CZEKOLADA 
krem z gorzkiej czekolady / orzechy laskowe / sorbet z białej czekolady / prażony sezam

SCHMUCK 
Whisky Jameson Caskmates / Likier Campari / Czerwony Wermut / kawa 


SMAK NOCY LETNIEJ

Prowadzący: Paweł Wątor, Bartek Kurek, Oskar Weręża, Szymon Woźniak, Mateusz Trzeciak

Koszt: 189 zł/os* 
Ilość miejsc BARDZO ograniczona 

*cena zawiera: menu degustacyjne (7 dań + 7 koktajli)
*nowe menu dostępne od 21.06.2018

https://deluxe.trojmiasto.pl/Kolacja-dla-zmyslow-czyli-pierwsze-w-Polsce-menu-koncepcyjne-w-Eliksirze-n117092.html 

https://deluxe.trojmiasto.pl/Eliksir-ukryte-i-zapomniane-menu-O-nowej-karcie-n120344.html 

Rezerwacja:

Telefon: +48 570 191 910
Mail: info@eliksir.pl
www.eliskisir.pl

Sprzedaż biletów: https://smaknocyletniejeliksir.evenea.pl/

ELIKSIR (www.eliksir.pl) jest wyjątkowym miejscem na gastronomicznej mapie Trójmiasta. To połączenie restauracji, koktajlbaru oraz niezależnej przestrzeni eventowej. Myślą przewodnią lokalu jest foodpairing czyli sztuka łączenia smaków.

Nasze menu skonstruowane jest w taki sposób, aby intensyfikować doznania smakowe - do każdego dania przypisany jest specjalnie dopasowany koktajl. W naszym menu znajdziecie połączenia nowatorskie, ciekawe, ale również te klasyczne podane w swych najlepszych odsłonach.

Eliksir to miejsce, w którym doświadczycie kulinariów na najwyższym poziomie w miłej atmosferze.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    189 zł
Rezerwacja:

Telefon: +48 570 191 910
Mail: info@eliksir.pl
www.eliskisir.pl

Sprzedaż biletów: https://smaknocyletniejeliksir.evenea.pl/