Kolacja komentowana przy wprowadzaniu nowej karty to już dla nas tradycja. SURVIVAL menu autorskie to powrót do korzeni ELIKSIRU! To jak zawsze zabawa smakiem, formą oraz kolorem. To menu, które uczy, zaskakuje, które pozwala na więcej. W pełni autorska karta Pawła Wątora i Oskara Weręża pozwoli Wam spojrzeć na foodpairing "od zaplecza".
Kolacja zmysłówDo zobaczenia w czwartek 06.09.2018!
MENU:1.
SZYNKA consomme z szynki / groszek / fasola / oliwa z wędzonej papryki / majeranek / gałka muszkatołowa
2.
BIO JAJO jajka w koszulce / grzyby / szalotka confit / mini sałatka / salsa z piklowanych warzyw / musztarda gruboziarnista / pieczywo i masło
STOCZNIOWIEC Chivas 12YO / słodko-kwaśny syrop na bazie piwa i chleba / aromat z mezcalu i herbaty matcha
3.
MAKRELA marynowany w burakach filet z makreli / czerwona piklowana cebula / dresing z chrzanu / mini sałatka z kaparów i natki pietruszki
NIE WALCZ Z NATURĄ Siwucha / słodko-kwaśny syrop na bazie jabłek, marchwi i granatów
4.
DZIK smażony schab z dzika sous vide / kasza pęczak / szałwia / brokuły confit / kasza pęczak / puree z brokułu / prażony czosnek / chrupiący jarmuż
CO ZNAJDZIESZ TO TWOJE nalewka dębowa na bazie whisky Chivas 12YO / syrop z miodu spadziowego / własnej produkcji polskie owoce w zalewie
5.
ŁOSOŚ ragout z owocami morza / smażony filet z łososia / gotowane w winie mule / sos szafranowo-paprykowy / marynowana papryka / świeże zioła
CZYSTOŚĆ rum Havana 3 Anos infuzowany winogronem / szampan G.H. Mumm / likier bergamotkowy Italicus / woda różana / mięta
6.
VEGE bataty / czarna fasola / marchewka / chips ryżowy / świeża kolendra / chilli / pomidor / papryka / kmin rzymski
OGIEŃ Jameson Black Barrel / syrop z pieczonych jabłek z przyprawami / gorczyca / dym
7.
BRULEE karmelowo-waniliowy krem brulee / liofilizowana malina / coulis malinowe / chrupiące ciastko orzechowe
STRES TWÓJ WRÓG Olmeca Altos Reposado / masa kakao-śmietana z marchwią i melisą
SURVIVAL menu autorskieKolacja komentowana 06.09.2018
Godzina 19.30
Prowadzący: Paweł Wątor, Oskar Weręża, Szymon Woźniak, Mateusz Trzeciak
Koszt: 189 zł/os*
Ilość miejsc BARDZO ograniczona *cena zawiera: menu degustacyjne (7 dań + 6 koktajli)
*nowe menu dostępne od 06.09.2018
Rezerwacja:
Telefon: +48 570 191 910
Mail: info@eliksir.pl
www.eliskisir.pl
Bilety online#survivalmenuautorskie
Sesja zdjęciowa nowej karty:
fot. Lucyna Pęsik przy współpracy z agencją brandingową 3dotsmore (www.3dotsmore.com)
ELIKSIR (www.eliksir.pl) jest wyjątkowym miejscem na gastronomicznej mapie Trójmiasta. To połączenie restauracji, koktajlbaru oraz niezależnej przestrzeni eventowej. Myślą przewodnią lokalu jest foodpairing czyli sztuka łączenia smaków.
Nasze menu skonstruowane jest w taki sposób, aby intensyfikować doznania smakowe - do każdego dania przypisany jest specjalnie dopasowany koktajl. W naszym menu znajdziecie połączenia nowatorskie, ciekawe, ale również te klasyczne podane w swych najlepszych odsłonach.
Eliksir to miejsce, w którym doświadczycie kulinariów na najwyższym poziomie w miłej atmosferze.