AHAAN to warszawski spot poświęcony kuchni tajskiej, w którym pierwsze skrzypce grają autentyczność, luz i radość z gotowania. To jednocześnie jedna z najlepszych restauracji tajskich w kraju, a 14 sierpnia po raz pierwszy pojawi się w Trójmieście, na Ulicy Elektryków, i przedstawi przekrój swojego menu w formie biletowanej kolacji.
Kolacja odbędzie się w specjalnej lokalizacji na punkcie widokowym w sercu Stoczni, w dwóch slotach: o 18:00 i o 21:30. Liczba miejsc ograniczona.
MENU// 1 // amuse bouchekhaep muu / nam prik num PÓŁNOCchips ze skóry wieprzowej z dipem z półostrej tajskiej papryki i bakłażana PÓŁNOC
2Sai Krok Isaan ISAANfermentowana kwaśna kiełbaska sai krok / imbir / chilli / zioła
// 3Som tam Poh Plara ISAANsałatka z zielonej papai / solony krab z pól ryżowych / bakłażan tajski / śliwka Jin Hoom Neua PÓŁNOC ciemne północno-tajskie, świeże w smaku curry z długo gotowaną wołowinąsticky rice
4Laab Mueang PÓŁNOC wieprzowina długo siekana z krwią, smażona na oleju czosnkowym z przyprawami tajskiej dżungli i ziołami danie, za które Andy Ricker dostał gwiazdkę MichelinArbuz pla ra ISAANschłodzony arbuz z sosem rybnym, szalotką, proszkiem ryżowym i płatkami chillisticky rice
// 5 // palate cleanserzielone mango z solą i chilli POŁUDNIE
6policzek wołowy w gęstym curry panang podany w świeżo robionym placku roti POŁUDNIEsałatka z krewetek z agrestem, cukier palmowy, limonka, trawa cytrynowa POŁUDNIE
// 14 sierpnia, 18:00/21:30 Ulica Elektryków
// 195 PLN bilety:
https://goingapp.pl/wydarzenie/kolacja-na-rusztowaniu-ahaan