Macie ochotę spędzić Sylwestra rozmawiając, jedząc, pijąc i śmiejąc się z Przyjaciółmi? Przyjdźcie do nas!
Czeka Was pyszna kolacja i znakomite trunki w
Restauracji 5.piętro nad dachami starego Gdańska.
O północy zjeżdżamy windą na Długi Targ pod Ratusz, powitać Nowy Rok i spełnić toast z Neptunem!
Sylwestrowe Menu Menu mięsne
- amuse bouche: arbuz z pianą parmezanową i chips z boczku
- przystawka: pieczony rostbef wołowy z marynowanym borowikiem, majonez chrzanowy
- zupa: consome z kaczki, trawa cytrynowa, fasola mung, julien warzywne
- intermezzo: cytryna, malina
- danie mięsne: schab z dzika, puree z topinamburu, karmelizowane jabłko, chips z jarmużu
- deser: fondant cynamonowy z sosem waniliowym
Menu rybne- amuse bouche: ptasie mleczko z koziego sera, tymianek
- przystawka: ceviche z tuńczyka, teryaki, cream fraiche
- zupa: rybna z pomidorami, kolendrą, krewetką i omułkami
- intermezzo: cytryna, malina
- danie rybne: żabnica z sosem krewetkowym, soliród, jajko poche, kompresowana rzepa
- deser: sorbet mango z szampanem i kawiorem miętowym
Na rozgrzewkę po toaście noworocznym:barszcz z pasztecikiem w cieście francuskim lub z kapustą i grzybami
Na początek: aperitif
O północy: prosecco
Bufet otwarty: herbata, kawa, woda i soki
Specjalne menu drinków alkoholowych i bezalkoholowych
Rezerwujcie stoliki, bo nie ma ich zbyt wiele - cenimy kameralność! info@hoteldlugitarg.pl
58 717 87 00