Zapraszamy melomanów muzyki Chopina, Schumana, Shuberta, Ravela na Wielki koncert fortepianowy w kameralnym gronie wraz z uroczystym bankietem dla gości.
Wystapią:
Support koncertumuzyka poważna - koncerty w Trójmieście
1. Uczniowie Talentydy:
- Jaśmina Beszczyńska
- Hanna Beszczyńska
- Miłosz Sowiński
- Julia Stanulewicz
I inni
2. Stanisław Lichtarowicz (Białoruś)
3. Alex McCool (Wlk. Bryt/Polska)
Gwiazdy wieczoru:1. Jakub Banaś (Polska)
2. Piotr Czerwiński (Polska)
W programie m.in.F. Chopin - Etiuda c-moll op. 10 nr 12
F. Chopin - Etiuda gis-moll op. 25 nr 6
F. Chopin - Sonata b-moll op. 35
I. Grave. Doppio movimento
II. Scherzo
III. Marche funebre. Lento
IV. Finale. Presto
M. Ravel - Miroirs
cz. II Oiseaux tristes
cz. III Une barque sur l'ocean
cz. V La vallee des cloches
S. Prokofiew - VI Sonata A-dur op. 82
I. Allegro moderato
II. Allegretto
III. Tempo di valzer lentissimo
IV. Vivace
D. Schostakovich - Preludium i Fuga e-moll op. 87 nr 4
S. Rachmaninoff - etiuda h-moll op. 39 nr 4
J. Haydn - sonata h-moll Hob. 16/32
F. Schubert - Klavierstücke nr I i II D. 946
J. Banaś - Nokturn a-moll
Prowadzenie koncertu: Wojciech "Wentura" Lewandowski, Prezes Fundacji TALENTYDA.
Dla wszystkich gości w cenie biletu oferowany jest udział w bankiecie inauguracyjnym wystawianym przez Restaurację "Jest Pięknie" w formie bufetu degustacyjnego z 10-cioma momentami:
1. Krem z białych warzyw z prażonym kalafiorem Romanesco i pestkami dyni.
2. Krem razowy na zakwasie chlebowym z listkami bekonu.
3. Tartinki z musem warzywnym.
4. Tartinki z musem z kurczaka kukurydzianego.
5. Terina drobiowa ze szparagiem, suszonym pomidorem i nowalijkami a'la Chopin.
6. Seviche z łososia bałtyckiego marynowane w miodzie, czerwonej cebuli i zielonym pieprzu a'la Wentura.
7. Pieczony mus z kaczki z żurawiną a'la Artus.
8. Sernik francuski na wzór paryskiego.
9. Dekonstrukcja szarlotki na białym winie na jabłku Granny Smith.
10. Lampka wina białego lub czerwonego
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.