To region z jedną z najzdrowszych kuchni świata. Kuchnia koreańska to połączenie ostrych i mocnych smaków, nie lubi subtelnych połączeń. Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.
Przygotujemy
- Kimchi (tradycyjne danie z kiszonych warzyw)
- Mango Kimchi (słodko ostre kimchi)
- Ga-ji Bokkeum (smażony bakłażan)
- Dubu Kimchi (smażona wieprzowina z kimchi i świeżym tofu)
- O-ri Bulgogi (kaczka na ostro ze smażonym ryżem)
- Ojingeo Bokkeum (smażone kalmary z ostrym sosem)
- Doenjang Jiigae (koreański gulasz)
- Japchae (smażony makaron z wołowiną i warzywami)
sosy
- Cho Gochujang (sos z pasty gochujang)
- Yangnyum Jang (sos słono-ostry)
- Bulgogi (marynata do mięsa)