stat
Impreza już się odbyła

Krewetki cenione są za wyśmienity smak, jak również za wartości odżywcze i niską kaloryczność. To słodkowodne i morskie skorupiaki, jest ich ponad 2000 gatunków. Występują w wodach całego świata.

lis 16

sobota, g. 10:00 - 16:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
lis 23

sobota, g. 11:00

bilety 350 zł
Warsztaty będą w całości poświęcone krewetkom. Dowiecie się jak się je poławia, segreguje i z jakiego miejsca na świecie krewetki są najlepsze. Przygotujemy różne rozmiary krewetek, od małych po naprawdę duże sztuki. Nauczycie się jak oczyszczamy i obieramy krewetki, gdzie kupować i na co warto zwracać uwagę podczas zakupów, tak aby dania które z nich przygotujecie były naprawdę wyjątkowe. Poznacie różne techniki kulinarne, które pozwolą Wam na nowo odkryć te fantastyczne skorupiaki.

Przygotujemy
- ceviche z krewetek i mango
- koktajl z krewetek i awokado
- kwaśno-słodka zupa z mlekiem kokosowym i krewetkami
- risotto z krewetkami solirodem i szafranem
- sałata z krewetkami sous vide z wędzoną i wędzoną papryką i majonezem sriracha
- olbrzymie krewetki z grilla z sosem garam masala