Trójmiejscy Sommelierzy zapraszają na kolejne spotkanie, które odbędzie się w gdańskim IBB Hotel. Temat spotkania: Królewska Burgundia.
Domaine Nathalie et Gilles Fèvre, Chablis 1er Cru "Vaulorent" 2016
Joseph Faiveley, Gevrey-Chambertin 2014
tatar wołowy, majonez truflowy, oliwa estragonowa, marynowane wiśnie, popcorn z kaszy gryczanej
Domaine Chanson, Chassagne-Montrachet 1er Cru "Les Chenevottes" 2014
halibut, beurre blanc, sałatka z kopru włoskiego z cytrusami, trybula
Joseph Drouhin, Nuits-Saint-Georges 2014
grasica cielęca, szalotka duszona w czerwonym winie, bulion grzybowy, świeża pieczarka, puder grzybowy
Domaine Chanson, Clos de Vougeot Grand Cru 1997
ragout z polików wołowych, pieczarki, boczek, cebulki perłowe, sos z czerwonym winem, chrust ziemniaczany
petit four