Kucharze dzieciom. Impreza na cele charytatywne Szkoła Podstawowa nr 44 Gdańsk Sprawdź!
stat
Impreza już się odbyła

Kucharze dzieciom. Impreza na cele charytatywne Opinie (1)

Szkolne stołówki w całym kraju cierpią. Na brak sprzętu, pieniędzy na dobre produkty, brak rąk do pracy i regularnych profesjonalnych szkoleń i doradztwa. Cierpią na tym także dzieci.
Pomóc może każdy z nas. Możesz i Ty.

Relacja z imprezy

Zapraszamy na pierwszą w Polsce kolację charytatywną pod hasłem "Kucharze dzieciom". W ramach akcji szefowie kuchni i miłośnicy gotowania przygotowują swoje ulubione posiłki, a Ty możesz ich spróbować w dobrej cenie (5, 10, 15 zł). Cały dochód z tego przedsięwzięcia zostanie przeznaczony na wsparcie sprzętowe dla szkolnych stołówek.
Bilet wstępu: 10 zł.

Zaczynamy 17 listopada o 18:30 w Szkole Podstawowej nr 44 w Gdańsku. Na wspólną kolację zapraszają:

- Grzegorz Łapanowski - prowadzący i juror programu Top Chef, założyciel Fundacji Szkoła na Widelcu
- Michał Turek - dziennikarz Radia Plus, prowadzący audycję kulinarną "Turek Pomoże Od Kuchni", kieruje również FUNDAJCĄ Plaster
- Artur Moroz - szef kuchni i właściciel restauracji Bulaj
- Malika - szef kuchni i właścicielka restauracji Malika w Gdyni, finalistka programu Top Chef
- Art. Food Company - Marzena Imłkowski, kreatywna kuchnia warzywna z Gdańska

To będzie wieczór pełen kulinarnych i kulturalnych wrażeń. W planie występy, pokazy kulinarne, degustacje! Bądź z nami i przekaż te informacje dalej swojej Rodzinie i znajomym! Bądźcie z nami, bo razem możemy wiele!

Nie rozwiążemy wszystkich problemów żywieniowych od razu, ale znacznej części z nich możemy wspólnie zaradzić.

Jak się zaangażować?

Możesz sam przygotować coś pysznego i otworzyć u nas swoje stoisko (najlepiej jeśli jesteś restauratorem lub firma kateringową).

Możesz zaangażować się w swojej szkole i zorganizować tam podobne przedsięwzięcie. Na pewno znajdziesz szalonych ludzi, którzy wierzą, że pozytywna zmiana jest możliwa.

Możesz we własnej szkole zorganizować warsztaty kulinarne dla dzieci, pokaz kulinarny o zdrowym żywieniu, spotkanie z dietetykami czy szkolny ogródek.

Możesz ufundować szkolenie dla kadr lub sprzęt kuchenny, który ułatwi im codzienną prace.

Dlaczego warto?

Nowe rozporządzenie jest dobre, ale wszyscy musimy pomóc wprowadzić teorię w praktykę. Zadbać o fachową wiedzę, sprzęt i produkty dla stołówek. To nie stanie się samo.