Zapraszamy serdecznie na wyjątkowe wydarzenie kulinarne - wieczór z Kuchnią Dantego. 13 października (w niedziele) przyjedzie do nas dwóch szalonych Włochów, którzy ugotują nam klasyczne włoskie specjały, pokłócą się, wyrecytują Dantego w oryginale i opowiedzą o włoskiej kulturze, a przede wszystkim kuchni. Oto menu naszej włoskiej kolacji:
- kuleczki serowe "ricotta e pecorino" z dżemem z czerwonej papryki i miodem
- aksamitny krem z dynii
- spaghetti al pesto z bazylii
- penne all'amatriciana w ostrym sosie pomidorowym z włoskim boczkiem i serem pecorino
- "saltimbocca" polędwiczki cięlece z szynką parmeńską i szałwią w sosie winnym
- najprawdziwsze tiramisu.
Cała ta uczta, wraz z warsztatami i pokazem kuchni włoskiej w cenie 50 zł. Ilość miejsc ograniczona. Rezerwacje prosimy przesyłać na adres e-mail: sebastian@bunkierclub.pl