stat
Wydarzenie już się odbyło

Kuchnia Orientalna Zjednoczonych Emiratów Arabskich

Restauracja WAVE zaprasza w czerwcu w krainę orientu. Zjednoczone Emiraty Arabskie to kraj, którego tradycyjne potrawy poznać będzie można dzięki wspólnie opracowanemu Menu przez Tomasza Boruckiego, Szefa Kuchni Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa wraz z Fabien Martinez - Sheraton Abu Dhabi Hotel and Resort .

Tradycyjny arabski posiłek rozpoczyna się zakąską z chleba pita łączonego z dipami z bakłażana, natki pietruszki i pszenicy oraz z ciecierzycy . Następnie proponowana jest zupa z ciecierzycy z kurczakiem w szafranem. Jako danie rybne skosztować będzie można lucjana w ostrym sosie sezamowym wraz z kaszą cous cous .

Daniem głównym kuchni zjednoczonych emiratów arabskich są gołąbki z białej kapusty, nadziewane mięsem jagnięcym, duszone w sosie czosnkowo- cytrynowym .

Zwieńczeniem kulinarnej arabskiej podróży jest deser w formie ciasto phyllo, przekładanego karmelizowanymi w miodzie orzechami i cynamonowym sosem angielskim .

Informacje o Restauracji WAVE
Nowoczesna, zaprojektowana w stylu marynistycznym restauracja mieszcząca się w Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & SPA. Restauracji WAVE oferuje kuchnię międzynarodowe oraz dania polskie. Doskonałe miejsce na śniadanie, lunch czy spokojną kolację. Co miesiąc, poprzez potrawy Szef Kuchni Tomasz Borucki przedstawia kuchnię kolejnych krajów świata. Otwarta kuchnia umożliwia gościom przyglądanie się sztuce przygotowywania potraw. W promocji piątkowy Bufet Włoski - Pasta & Vino oraz niedzielny rodzinny lunch.

Rezerwacja: +48 (58) 767 1061