Od dawien dawna wiadomo, że tradycyjna kuchnia polska pozornie prosta, oferuje bogactwo wyszukanych smaków.
Restauracja Tłusta Kaczka w Gdyni oferuje dania kuchni polskiej oparte na staropolskich recepturach, wykorzystując też i nowoczesne techniki kulinarne.W menu restauracji znajdziemy tytułową pieczoną kaczkę z zasmażaną kapustą modrą oraz ziemniakami zasmażanymi na kaczym tłuszczu, ale nie tylko -
restauracja oferuje także dziczyznę, gęsinę czy jagnięcinę- czyli wszystko to co wpisuje się w kuchnię staropolską.
Szef kuchni
Tomasz Mrozik opiera swoje menu na produktach sezonowych, karta dań zmienia się w zależności od pory roku by wykorzystywać te produkty, które w teraźniejszości są najlepsze.
Doskonała kuchnia polska to także świetny materiał do połączeń z winem. W Tłustej Kaczce znajdziemy bogatą selekcję tego szlachetnego trunku.
Karta win została skomponowana tak aby sprostać wyzwaniom jakie stawia polska kuchnia i do każdej potrawy na pewno znajdziemy dobrą butelkę, zawsze możemy liczyć na pomoc i sugestię obsługi, która dołoży starań aby sprostać wszystkim oczekiwaniom.
Niniejszym chcielibyśmy zaprosić na kolację degustacyjną, gdzie zaprezentowane zostaną połączenia polskich dań z winami z różnych zakątków świata.
Będzie to okazja do skosztowania między innymi świetnie przyrządzonej gęsiny, czy też combra z jelenia z doskonałymi winami od prominentnych producentów
Jak np. Frescobaldi czy Chapoutier, kolację poprowadzi dla państwa sommelier resturacji Tłusta Kaczka- Marcin Łysakowski, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, certyfikowany przez Wine & Spirits Education Trust.
Niezapomniana uczta dla podniebienia i duszy gwarantowana !
Serdecznie zapraszamy do rezerwacji!
tel. 58 580 08 08
rezerwacja@tlustakaczka.pl