Niedzielne Bufety Rodzinne to kulinarna podróż, której przewodnikiem jest Szef Gastronomii Amber Side - Kamil Hildebrandt.
Zapraszamy na nową serię spotkań w klimacie rodzinnego - wspólnego ucztowania, podczas których zaserwujemy Państwu najsłynniejsze potrawy z różnych zakątków Polski i świata. W standardzie bufetu znajdą się dania ciepłe, zimne, bufet deserowy. W trakcie trwania bufetów, pozostają również do Państwa dyspozycji dania z karty menu. Zapraszamy całymi rodzinami!
W niedzielę 09 pażdziernika zapraszamy na kuchnię włoską! Startujemy o 13:00! Dzieci do 12 roku życia mają darmowy wstęp!
MENU
ZUPA / Minestrone alla genovese - gęsta zupa warzywna serwowana z kluskami bazyliowymi
DANIA GŁÓWNE
Gotowane na parze fileciki z dorady podane na grillowanej cukinii skropionej oliwą z rucoli
Sakiewki z łososia nadziewane cytrynowym mascarpone podane na sosie bazyliowym
Pollo alla "Rebellin" - pierś z kurczaka w sosie z octu balsamicznego
Pieczone żeberka bejcowane w wytrawnym winie, balsamico i miodzie
Pollo alla diavola - udka z kurczaka nadziewane warzywami i papryczką chilli
Lasagne al. Forno - zapiekane z sosem mięsno - warzywnym
Lasagne spinaci - zapiekane ze szpinakiem
Arancini - złociste kulki ryżowe z mozzarellą
Cozze in salsa di vino cremosa - mule w sosie winno - śmietanowym
Ravioli z pieczonym ricottą i szpinakiem
Ziemniaczane gnocchi oprószone parmezanem
BUFET ZIMNY
Caprese di bufala
Insalato "Santo Gallo" - kompozycja sałat z chrupiącym kurczakiem
Oliwki marynowane z suszonymi pomidorami
Karczochy w oliwie ziołowej
Duże kapary z łodygą
Salami picante
Salami milano
Grissini
Prosciuto do parma con melone - melon otulony szynką parmeńską
Vitello tonnato - udziec cielęcy w sosie tuńczykowym
Bruschetta z pomidorami i bazylią
BUFET SŁODKI
Panna cotta
Tiramisu
Sernik z ricotty
Sorbet cytrynowy z limoncello
Dania dla dzieci
Krem z pomidorów
Klopsiki w sosie pomidorowym
Marchewka duszona w soku pomarańczowym
Puree ziemniaczane
REZERWACJE
m.leszczynska@amberside.pl, +48 666 368 334