stat
Impreza już się odbyła

Sycylia jest wyspą kontrastów, luksusu i biedy, skrzyżowaniem kultur. Wszystko doprowadzone jest tu do przesady: światło słońca nie do zniesienia bez ciemnych okularów, błękit nieba i zieleń plantacji, zapachy. Życie jest tak intensywne, że brakuje czasu na zrozumienie go, zapamiętanie i ocenę z dystansu.

wrz 13

sobota, g. 10:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
wrz 19

piątek, g. 19:00

Gdynia,
bilety 69 - 99 zł
Obrazy apetycznego jedzenia przenikają zarówno codzienne życie jak i np. teksty piosenek sięgające po metafory "spożywcze".

Sycylijskie miasta są rajem ulicznego jedzenia, które można kupić o każdej porze dnia i nocy.

Co przygotujemy:

- arancini do riso - kuleczki ryżowe nadziewane szpinakiem, mozzarellą i szynką
- pasta alla norma - penne z bakłażanami w sosie pomidorowym
- pollo all'arancia - kurczak w pomarańczach z rozmaryne,
- petti di pollo alla siciliana - roladki z piersi z rodzynkami, piniami i mozzarellą
- insalata do arance - sałatka z pomarańczy z oliwkami cebulą
caponata di melanzane - caponata z bakłażanów

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.