stat
Impreza już się odbyła

Przez długi czas cały świat uważał, że kuchnia Neapolu i Kampanii najlepiej i najpełniej wyraża "włoskość". I rzeczywiście, to w Neapolu wynaleziono makaron z sosem pomidorowym, spaghetti z małżami i pizzę.

Stała obecność w krajobrazie posępnego Wezuwiusza z jednej, a Herkulanum i Pompei z drugiej strony jawi się jako wieczne "memento mori". Na ziemi przemieszanej z lawą wulkaniczną i morskimi algami rosną warzywa i owoce o wyjątkowej pełni smaków i zapachów, łączących aromaty morza i wulkanu - karczochy, morele, białe figi i niewiarygodne wręcz cytryny.

Przygotujemy:
- pasta e fagioli con cozze (zupa fasolowa z makaronem i mulami)
- zuppa di pesce (zupa z ryb i owoców morza)
- spaghetti con melanzane (spaghetti z bakłażanami)
- gnocchi di patate al ragu (kopytka w sosie pomidorowym z mięsem)
- polpo alla Luciana (ośmiornica w sosie pomidorowym z czosnkiem pietruszką i chilli)

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    300 zł
Bilety: https://k5.com.pl/warsztaty/wloska-neapolitanska-i-20-08/