stat
Impreza już się odbyła

Po sukcesie zeszłorocznego cyklu warsztatów kulinarnych kanału Kuchnia+ pod nazwą "Kuchnia+ w drodze" rusza kolejna edycja tego projektu. Tym razem na wspólne gotowanie z mieszkańcami Białegostoku, Gdańska, Łodzi, Poznania, Warszawy i Zielonej Góry zapraszają popularni prowadzący Kuchni+: Daria Ładocha, Marieta Marecka, Marta Dymek, Tomasz Deker i David Gaboriaud. Start już 4 listopada w Warszawie!

sty 11

sobota, g. 15:00

bilety 199 zł
sty 31

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 299 zł
Prawdy i mity na temat zdrowego żywienia, garść inspiracji na codzienne obiady i przepisy na perfekcyjny deser - wszystko to i wiele więcej poznają na warsztatach kulinarnych "Kuchnia+ w drodze" mieszkańcy Białegostoku, Gdańska, Łodzi, Poznania, Warszawy i Zielonej Góry.

Uczestnicy tegorocznej edycji warsztatów będą mieli okazję rozwinąć kulinarne umiejętności pod okiem mistrza cukiernictwa, cenionych kucharzy oraz blogerów znanych z anteny Kuchni+. Warsztaty poprowadzą Daria Ładocha - autorka bloga o gotowaniu dla dzieci "Mamałyga", prowadząca program "Ugotuj mi mamo!", Marieta Marecka - blogerka i autorka książek kulinarnych znana widzom Kuchni+ z serii "ABC GOTOWANIA" oraz swojego nowego programu "365 obiadów Mariety Mareckiej", Tomasz Deker - mistrz cukiernictwa, współwłaściciel sieci cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier, gospodarz "Deserów Dekera", David Gaboriaud, kochający dobrą kuchnię Francuz, prowadzący serię "David w Europie" oraz Marta Dymek, autorka bloga "Jadłonomia" oraz gospodyni "Zielonej rewolucji Marty Dymek".

Pierwsze warsztaty w ramach tegorocznej edycji "Kuchni+ w drodze" pod okiem Darii Ładochy odbędą się już 4 listopada w Warszawie.

Spotkania organizowane są we współpracy ze znanymi studiami i akademiami kulinarnymi, takimi jak: "Studio Kulinarne Atuty", "Akademia Kulinarna Fumenti", "Studio Kulinarne BOOK&COOK", "Studio Kulinarne CookUp" oraz "Studio Kulinarne Look&Cook".

Cena warsztatu w Warszawie, Poznaniu, Łodzi i Gdańsku wynosi 250 zł, zaś w Zielonej Górze i Białymstoku 200 zł. Szczegółowe informacje odnośnie cyklu można znaleźć na stronie https://www.kuchniaplus.pl/wdrodze.html

David Gaboriaud "David w Europie"
Kuchnia europejska to nie tylko spaghetti, sznycel, czy ryba z frytkami. Repertuar smaków i aromatów Europy jest znacznie bogatszy. Podczas warsztatu, podobnie, jak w programie, David Gaboriaud zabierze Was w podróż po europejskich stołach.

Menu (kuchnia słoweńska):
- deska przysmaków słoweńskich (prsut, sery, oliwa z oliwek, itp) z domowymi bułeczkami
- krem z dyni w wersji cappucino z chipsami z kasztanów jadalnych
- magret z kaczki wędzony na sianie, soft polenta, korzenne warzywa pieczone, sos z czerwonego wina
- sablé, gruszka, ganache Gianduja

Czytaj wiecej: https://www.kuchniaplus.pl/w-drodze.html#ixzz4NXCM4MTu