Po sukcesie wydarzeń takich jak Między Lasami czy Przewodnik Michelin na Kaszubach! zapraszamy na kolejną kulinarną ucztę! Z okazji 10-lecia naszej siostrzanej Restauracji Biały Królik połączymy siły, by zabrać Was w niezwykłą podróż kulinarną przez dekadę smaków, którą przygotują zespoły Restauracji Biôłi Trus oraz Białego Królika.
W tej jeden dzień siedmiu uzdolnionych szefów kuchni, wspólnie stworzy niezapomnianą ucztę, która zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Pod ich przewodnictwem powstanie 10 dań, które przez lata definiowały menu Białego Królika każde z nich przypisane do konkretnego roku działalności restauracji. To wyjątkowa okazja, by spróbować smaków, które zdobyły serca Gości i opowiadają historię tej kultowej kuchni.
Menu degustacyjne:- Chleb z masłem na bazie czosnku niedźwiedziego (2015)
- Kiszony ryż z jogurtem Żuławskim i tatarem z jarmużu (2016)
- Ptyś z kaszanką (2017)
- Sernik tymiankowy z wędzonym kawiorem z pstrąga (201
- Kozia rura z owocami leśnymi (2019)
- Śledź po kaszubsku (2020)
- Tatar wołowy z rouille paprykowym (2021)
- Gin z tonikiem i ogórkiem (2022)
- Jeleń z dynią, kakao i kasztanami (2023)
- Mleko z miodem (2024)
Leśny Dwór z jego niezwykłym klimatem i kaszubską scenerią będzie idealnym tłem dla tej wyjątkowej kolacji. Czeka Was wieczór pełen historii, emocji i niezapomnianych smaków.
Nie przegapcie tej niezwykłej kulinarnej podróży!
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.