Kanapki są bardzo popularne i znane na całym świecie. Przygotować je można na wiele sposobów. Podczas warsztatów poznacie bardzo ciekawe połączenia smakowe z całego świata. Przepisy pozwolą na urozmaicenie codziennej diety domowników, lub gości Waszych restauracji.
Przygotujemy
- wietnamska Banh Mi (wieprzowina, majonez sriracha, ryżowe pikle, kolendra)
- meksykańska Torta (chorizo, kurczak, krewetki, guacamole, jalapeno)
- nowoorlenska Muffaletta (sycylijski chleb, provolone, 3 rodzaje włoskich wędlin, pikle)
- francuska Croque Madame (gruyere, szynka, jajko, zapiekany beszamel)
- nowojorski Ruben (chleb żytni, pastrami, kiszona kapusta, ser, dresing rosyjski)
- kubanska Mojo (marynowana wieprzowina z cytrusami i ziołami, ser, pikle)
- Philly Cheesesteak (grillowana wołowina , serowy sos, grillowane warzywa)
- Lobster Roll (homar, kremowy sos, kawior)
- Po-boy (panierowane krewetki, warzywa, pikantny majonez)
- Fried chicken (kurczak w panierce marynowany w maślance, pikle, slow, słodka musztarda, pikantny majonez)
- Fish finger (panierowany w panko dorsz, sos tatarski z sriracha, marynowany ogórek)
- Dirty BLT (panierowany pomidor, majonez z sokami z pieczenia, sałata, bekon z syropem klonowym)