Każdej zimy John i Ania podróżują w poszukiwaniu nowych win, które uświetnią kartę win w Kania Lodge. Chociaż już dawno została ogłoszona jedną z najznamienitszych restauracyjnych list win na świecie przez nowojorski The Wine Spectator, my nadal chcemy, aby stawała się nie tylko większa, ale i lepsza.
Pośród tegorocznych nabytków znajduje się pełne Monastrelle z Murcii w Hiszpanii i fascynujące nowoczesne Cavy z okręgu Requena. Z Franco Conterno w Piemoncie wyśmienite Chardonnay/Sauvignon Blanc i mieszanka Nebbiolo, Barbera i Merlot, oba z Langhe, które dojrzewały przez 12 i 24 miesiące w dębie. Kolejnym odkryciem jest urocze, letnie, białe wino wytwarzane z gron Pecorino w leżącej we Włoszech Abruzji.
John opowie Wam o tych winach serwując je w tracie sobotniej degustacji.
Wymagana jest wcześniejsza rezerwacja.Rezerwacje przyjmujemy telefonicznie: 58 681 06 77 lub mailowo: info@kanialodge.com.pl