stat
Impreza już się odbyła

Lato oznacza sezon na kwiaty cukinii i dyni. Można je podawać na milion sposobów. Właśnie wtedy są one najsmaczniejsze i najdelikatniejsze. Przywędrowały do Polski z Włoch, gdzie są bardzo popularne. Nie jest je łatwo dostać, ale zawsze można poprosić o pomoc znajomego ogrodnika albo zerwać z własnej grządki. Warto ich poszukać, bo dzięki temu będziecie mogli przygotować smaczne i oryginalne dania, które poznacie na naszych warsztatach.

maj 22-25

czwartek - niedziela, g. 9:00 - 15:00

Wstęp wolny
maj 24

sobota, g. 11:00 - 17:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
Przygotujemy
- smażone kwiaty w cieście i papryka w pomidorach
- omlet z groszkiem cukinią i kwiatami
- kwiaty faszerowane mozzarellą, parmezanem, kaparami, anchois i bazylią
- makaron pappardelle z krewetkami i kwiatami
- tarta z cukinia i kwiatami, z warzywami z grilla

Informacja o biletach