stat
Impreza już się odbyła

Magia czekolady - warsztaty

Na zajęciach zatemperujemy czekolady różnymi technikami. Wykonamy świąteczne figurki. Przygotujemy selekcję dekorowanych pralin (formowanych i krojonych). Wyprodukujemy bożonarodzeniowe trufle. A wszystko to zamkniemy w czekoladowej szkatułce.

wrz 20-21

piątek - sobota, g. 10:00 - 10:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
lis 14

czwartek, g. 16:00 - 19:00

Wstęp wolny
Co wykonamy:
Trufla cynamonowo-anyżowa
Pralina orzechowo-marcepanowa
Pralina karmelowa z grzańcem
Figurka czekoladowa
Pudełko czekoladowe


Kto prowadzi?
Krzysztof Ilnicki
Absolwent Thames Valley University w Londynie na kierunku Międzynarodowych Sztuk Kulinarnych, pracował jako szef cukierni w Urban Caprice - wiodącej firmie eventowej w Wielkiej Brytanii. Od 2006 piastował stanowisko zastępcy szefa cukierni we flagowej restauracji Marco Pierre White'a - Mirabelle (1 gwiazdka Michelin). W latach 2008-2009 prowadził cukiernią w restauracji Hakkasan w Londynie (1 gwiazdka Michelin, 19 pozycja w światowym rankingu w 2007 i 2008). Był także szefem cukierni w hotelu Sheraton w Sopocie. Obecnie jest instruktorem w Akademii Czekolady Barry Callebaut.