Okoń morski z wanilią, mus czekoladowy z solą? Rozum mówi "nie", zmysły krzyczą "tak, tak, tak!". Kuchnia Maliki wywróci do góry nogami wszystko, co wiesz o przyprawach!
Zapraszamy na niezwykle aromatyczne spotkanie!
Ewa
MALIKA Szyc Juchnowicz - finalistka programu
Top Chef, szefowa kuchni, opowie o sztuce łączenia przypraw i zdradzi nam sekrety swojej wyśmienitej kuchni opisane w książce jej autorstwa pod tytułem "Przyprawy" (Pascal).
"Afrykańskie dzieciństwo i słowiańska krew - o tajemnej sile przypraw Malika wie wszystko!"
Maciej Nowak
"Ta książka pachnie przyprawami i kusi potrawami. Warto udać się z Maliką w podróż pełną smaków po najpyszniejszych rejonach świata. Ja się wybieram!"
Grzegorz Łapanowski
Spotkanie poprowadzi Iwona Demska, dziennikarka Radia Plus Gdańsk.