Bonjour au marché d'Hewelke! Mamy ogromna przyjemność zaprosić Was do spędzenia wieczoru w iście francuskim wydaniu! Tego dnia poczujecie się w Hewelke jak w małej, francuskiej restauracji położonej niedaleko ryneczku ze świeżymi owocami, warzywami, fruits de mer et, bien sûr, avec du vin.
Wino tego wieczora dobierze dla Was nasz zaprzyjaźniony Sommelier Paweł Zduniak, który oprócz doboru wina do kolacji wprowadzi Gości w tajniki francuskiego wina Bordeaux i jego odmian.
Szefowie Kuchni Marcin Popielarz i Alyona Orel przygotują une fête des saveurs typiquement française! Będzie przepysznie, francusko i prawie sous le ciel de Paris
Cena za osobę: 350 zł
Menu:
Amouse: Thon tartalet
Przystawka: Foie Gras z figą i topinamburem
Zupa: Volutè aux cépe de Bordeaux
Danie główne: Dorsz w omułkowym cassoulet
Deser: Canelle z pieczonymi kasztanami
Rezerwacja miejsc:
restauracja@hewelkerestaurant.pl
+58 347 03 02
+ 48 609 850 026