stat
PATRONAT

Połączenie wina i sera może być kulinarnym mariażem doskonałym. Należy jednak wiedzieć, że każde wino ma swojego faworyta w świecie serów, a każdy ser ma słabość do określonego gatunku wina. Efekty bywają wprost magiczne! Jako że do tanga trzeba dwojga, warto pozyskać wiedzę w zakresie smakowego swatania. Temu służyć będzie wyjątkowy Masterclass, który odbędzie się już 7 listopada w restauracji Blugrass.

Gospodarzem spotkania będzie Marc Petit, znany koneser wina i kulinariów, ambasador winnicy Château Isolette. Pod jego przewodnictwem odbędzie się degustacja 7 perfekcyjnie dobranych pairingów, łączących wina z różnych regionów Francji ze starannie wyselekcjonowanymi serami.

To nie tylko wieczór pełen smaku, ale też okazja do zdobycia praktycznej wiedzy o zasadach łączenia wina i sera oraz poznania licznych ciekawostek i anegdot o francuskiej kulturze kulinarnej wszystko w luźnej, przyjaznej atmosferze.

Masterclass odbędzie się w klimatycznym wnętrzu Blugrass resto.
Start: piątek, 7 listopada o godz. 19:00.
Wydarzenie ma kameralny charakter, więc liczba miejsc jest ograniczona

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

Kup bilet
lis 7

piątek, g. 18:00

bilety 159 zł
lis 21

piątek, g. 19:30

Gdynia,
bilety 100 zł