Połączenie wina i sera może być kulinarnym mariażem doskonałym. Należy jednak wiedzieć, że każde wino ma swojego faworyta w świecie serów, a każdy ser ma słabość do określonego gatunku wina. Efekty bywają wprost magiczne! Jako że do tanga trzeba dwojga, warto pozyskać wiedzę w zakresie smakowego swatania. Temu służyć będzie Masterclass, już w 9 maja w Blugrass.
Cena biletu pojedynczego
do 20.04 150 złCena biletu pojedynczego
po 20.04 179 złGospodarzem spotkania będzie
Marc Petit, popularny koneser wina i kulinariów, ambasador winnicy Château Isolette. Poprowadzi on degustację
7 pairingów, które łączyć będą
wina z różnych regionów Francji ze starannie wyselekcjonowanymi serami. Będzie to świetna okazja, by w miłym towarzystwie i swobodnej atmosferze poznać reguły i zależności dotyczące kombinacji różnorodnych smaków i aromatów. Marc z pewnością dorzuci od siebie również wiele barwnych ciekawostek i anegdot dotyczących francuskiej kultury kulinarnej.
Masterclass odbędzie się w klimatycznym wnętrzu Blugrass Resto z widokiem na wiosenny ogród! Początek w
piątek 9 maja o godz. 19:00. Ze względu na kameralny charakter wydarzenia, liczba miejsc jest ograniczona. Zapraszamy!