stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Połączenie wina i sera może być kulinarnym mariażem doskonałym. Należy jednak wiedzieć, że każde wino ma swojego faworyta w świecie serów, a każdy ser ma słabość do określonego gatunku wina. Efekty bywają wprost magiczne! Jako że do tanga trzeba dwojga, warto pozyskać wiedzę w zakresie smakowego swatania. Temu służyć będzie Masterclass, już 9 maja w Blugrass

w każdy wtorek (od 13.05 do 10.06.2025), g. 18:00

Gdańsk,
bilety 50 zł
Kup bilet
cze 20

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 150 zł
Gospodarzem spotkania będzie Marc Petit, popularny koneser wina i kulinariów, ambasador winnicy Château Isolette. Poprowadzi on degustację 7 pairingów, które łączyć będą wina z różnych regionów Francji ze starannie wyselekcjonowanymi serami. Będzie to świetna okazja, by w miłym towarzystwie i swobodnej atmosferze poznać reguły i zależności dotyczące kombinacji różnorodnych smaków i aromatów. Marc z pewnością dorzuci od siebie również wiele barwnych ciekawostek i anegdot dotyczących francuskiej kultury kulinarnej.

Masterclass odbędzie się w klimatycznym wnętrzu Blugrass resto z widokiem na wiosenny ogród! Początek w piątek 9 maja o godz. 19:00. Ze względu na kameralny charakter wydarzenia, liczba miejsc jest ograniczona. Zapraszamy!

Partnerzy wydarzenia: Château Isolette | Radisson Blu Sopot | Trojmiasto.pl.