stat
Impreza już się odbyła

Dajcie się porwać feerii smaków z różnych zakątków świata w tacosowej uczcie przygotowanej przez naszych szefów kuchni Alexa Supino i Filipa Herbę. Nieoczywiste kompozycje, ciekawe produkty, a to wszystko w dwóch odsłonach - mięsnej (A) lub vege (B).

lis 8-10

piątek - niedziela, g. 12:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
lis 16

sobota, g. 21:00

bilety 20 - 35 zł
Menu:
pikantny początek
Menu A : 2x Jalapeno poppers z pieczonym żebrem wołowym i serkiem philadelphia
Menu B : 2x Jalapeno Poppers z serem mimollette i szczypiorem

Taco nr 1
Menu A : Pszenny placek/siekana polędwica wołowa/szalotka/piklowana cebula/grzyby shimeji/majonez z czarnego czosnku/chipsy z parmezanu
Menu B : pszenny placek/guacamole/tatar z arbuza/kozi ser/pistacje

Taco nr 2
Menu A : Pszenny placek/małże św. Jakuba/puree z zielonego groszku/salsa gruszkowa/ikra z pstrąga
Menu B : Pszenny placek/puree z zielonego groszku/soliród/szparagi w tempurze/prażone orzeszki pini/majonez truflowy

Taco nr 3
Menu A : Pszenny placek/polik wołowy/puree z filetowej marchwi/salsa ananasowa/demiglace musztardowy/chips z topinamburu
Menu B : Pszenny placek/puree z fioletowej marchwi/marynowany w ponzu dziki brokuł/chipsy z topinamburu

Taco nr 4
Menu A : Pszenny placek/opalany tuńczyk/salsa oshinko/majonez truflowy/kolendra/sezam
Menu B : pszenny placek/szarpany bakłażan/puder z oliwki/piklowana cebula/kolendra

słodki finisz
Menu AB : Placek kukurydziany/mus z palonej białej czekolady/kruszonka migdałowa/żel z rokitnika