stat
Impreza już się odbyła
Aktualna edycja:
Sylwester 2024

Rozpocznij sylwester w Sztuczce. Kreatywna i nowatorska kuchnia. Profesjonalna obsługa. Niezapomniane doznania kulinarne.

gru 31

wtorek, g. 18:00 - 23:00

Sopot,
bilety 690 zł
Sztuczka przyjmuje rezerwacje na wieczór sylwestrowy. Proponujemy specjalne menu sylwestrowe w cenie 175 zł z dodatkową opcją win i przekąsek.

APERITIF
Prosecco "Adami"& Aperol

carpaccio z miecznika, sos vierge z awokado, sferyczny pomidor, focaccia
(swordfish carpaccio, sauce vierge with avocado, spherical tomato, focaccia)
+Pascal Bouchard, "Blanchot" Chablis Grand Cru AOC 2007

risotto truflowe, żółtko confit
(truffle risotto, confit egg yolk)
+Fratelli Revello, "Conca" Barolo DOCG 2008

marynowany śledź, mus chrzanowy, kruszonka z chleba żytniego, duszony burak
(marinated herring, horseradish mousse, rye bread crumble, braised beet)
+Greywacke By Kevin Judd, Sauvignon Blanc 2012

granita gin & tonic

comber jelenia, duszona czerwona kapusta, cynamonowa kluska
(deer comber, braised red cabbage, cinnamon dumpling)
+Bodegas Penafiel, "Miros De Ribera" Ribera Del Duero Reserva 2006

terrina z truskawek i szampana, lody z białej czekolady, palona biała czekolada
(strawberries and champagne terrine, white chocolate ice cream, roasted white chocolate)
+Champagne Lanson, "Ivory Label" Demi-Sec NV


MENU SYLWESTROWE / NEW YEAR EVE MENU - 175 ZŁ

+ Selekcja win 175 zł/5 kieliszków na osobę
Wine selection (five glasses) 175 zł per person

° Dodatkowo selekcja serów, wędlin i tapas - 40 zł
Cheese selection, charcuterie and tapas - extra - 40 zł

Do każdego menu sylwestrowego doliczamy serwis kelnerski 10 % wartości rachunku
(Extra 10 % service charge with every new year eve menu)

Konieczna wcześniejsza rezerwacja
Restauracja otwarta do ostatniego gościa.

Danie z menu sylwestrowego - bałtycki śledź marynowany w zalewie z jabłkowego octu winnego, kremowy chrzan, buraki, kompresowane jabłka, piklowana czerwona cebula Więcej zdjęć ()

Danie z menu sylwestrowego - bałtycki śledź marynowany w zalewie z jabłkowego octu winnego, kremowy chrzan, buraki, kompresowane jabłka, piklowana czerwona cebula

Joanna Ogórek

Danie z menu sylwestrowego - bałtycki śledź marynowany w zalewie z jabłkowego octu winnego, kremowy chrzan, buraki, kompresowane jabłka, piklowana czerwona cebula

Joanna Ogórek

Archiwalne edycje imprezy