stat
Impreza już się odbyła

Młode, świeże i niebezpiecznie pijalne - Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Beaujolais Nouveau 2025 w Kapvino! Świętuj z nami premierę młodego wina prosto z francuskiego regionu Beaujolais na południu Burgundii.

lis 21

piątek, g. 19.00

Na zaproszenie
lis 21

piątek, g. 19:30

Gdynia,
bilety 100 zł
Winnica Moillard to jedna z najstarszych burgundzkich marek, działająca od 1850 roku. Choć jej korzenie są w Nuits-Saint-Georges, Moillard od lat wytwarza również wina z regionu Beaujolais, korzystając z sieci lokalnych rodzinnych winnic.

Co wyróżnia Moillard?

  • tradycyjny burgundzki styl połączony z nowoczesną technologią,

  • stabilna, pewna jakość rok do roku,

  • współpraca z małymi producentami z południa Burgundii,

  • charakterystyczne, bardzo owocowe i przystępne Beaujolais Nouveau.

Wino od Moillarda jest tworzone specjalnie z myślą o święcie młodego wina - ma być radosne, łatwe do picia, świeże i żywe.

Trzy dni radości, aromatów i francuskiego klimatu

Wymagana Rezerwacje: tel: 539 993 992, tel: 602 716 700 lub Messenger

Niech to będzie wieczór pełen smaku i dobrej energii!

Beaujolais Nouveau pochodzi z regionu Beaujolais, który leży w południowej części Burgundii (Bourgogne), we Francji.

MENU - Święto Beaujolais Nouveau w Kapvino

Wino

  • Beaujolais Nouveau kieliszek (150 ml) - 20,00 PLN

  • Beaujolais Nouveau butelka - 90,00 PLN



Zestawy

  • Zestaw Beaujolais & Bistro - kieliszek wina + talerzyk francuskich przekąsek - 39 PLN

  • Zestaw dla Dwojga - butelka Beaujolais Nouveau + duży talerz przekąsek (sery, wędliny, oliwki, pieczywo, dodatki) - 129 PLN



Geografia:

  • Region rozciąga się na północ od Lyonu, między rzeką Saoną a górami Beaujolais.

  • Administracyjnie należy do dwóch departamentów: Rhône i Saône-et-Loire.

Szczep winogron:
Beaujolais Nouveau produkowane jest wyłącznie z odmiany Gamay Noir à Jus Blanc - lekkiej, owocowej czerwonej odmiany, która daje wina pełne aromatów truskawek, malin i wiśni.

Styl:
To wino młode, świeże i niefiltrowane, wypuszczane na rynek w trzeci czwartek listopada, zaledwie kilka tygodni po zbiorach.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.