Tego wieczoru Łukasz zabierze Was w podróż po smakach morza. Ryby i owoce morza mogą być podawane na wiele różnych ciekawych sposobów, poznacie wiele ciekawych technik obróbki ryb i możliwości zastosowania skarbów z morza. Pojawią się klasyczne dania jak ich nowe odsłony. Nie zabraknie też słodkiego akcentu, który de facto jest podawany u każdego szanujące się rybaka jako deser. Jedno możemy Wam zagwarantować, wspaniałą wyprawę po smakach z mórz i oceanów.
Co przygotujemy?- zupa rybna z pierogi z łososia
- tagliatelle z owocami morza
- turbot z risotto truflowym
- sandacz z ravioli że szpinakiem
- fish and chips
- sea bass z warzywami confit i sosem holenderskim
- paella z owocami morza
- ptysie z kremem czekoladowym
Kto prowadzi?Łukasz Toczek
Specjalizuje się w kuchni polskiej, przy użyciu najnowszych technik. Gotuje według por roku, dostępności produktów w ich najlepszym okresie. Z produktów jakie daje natura tworzy w Restauracji Metamorfoza w Gdańsku bardzo ciekawe dania wykorzystując zapomniane produkty. Kieruję się przede wszystkim dostępnością produktów w ich najlepszym okresie do spożycia. Dania kuchni polskiej w jego wykonaniu to nasza najlepsza kulinarna rekomendacja kraju.