stat
Impreza już się odbyła

Przygotujemy razem proste dania, które zmienią przeświadczenie o tym,że gotowanie jest zajęciem dla wybranych.
Opowiem jak poznać świeże produkty, jak uruchomić zmysły które pozwolą na komponowanie na bazie kilkunastu produktów prostych i szałowych dań. Pokaże triki które pozwolą Wam na swobodne poruszanie się w kuchni, każdy tak naprawdę może szybko i w prosty sposób przygotować posiłek dla bliskich.

w każdy wtorek (do 30.12), g. 17:00

bilety 30 zł
gru 27

sobota, g. 18:00 - 20:00

Gdańsk, Ul. Batorego 18
bilety 70 zł
ulgowy 60 zł
Wszystkie potrawy które razem przygotujemy będą przepustką do zmiany nawyków żywieniowych. Poprzez dotyk sprawdzimy stan wysmażenia, zapach pozwoli nam ocenić miejsce pochodzenia składników, a smak zniewoli do tego stopnia, że zapragniecie być mistrzami w Waszych domowych kuchniach.

Sztuka gotowania jest tak naprawdę wolnością umysłu. Przygotujemy razem wszystkie dania dbając o detale przygotowania, tak aby osoby które są w stanie przypalić gotującą się wodę ruszyły do kuchni z luzem i swobodą.
Zapraszam do wspólnego stołu.

Co przygotujemy?
- Szparagi, zielone i białe. Dwa proste sposoby na ucztę dla zmysłów. Mianowicie białe podane z sosem Bearnaise, zielone zapiekane z szynką parmeńską i podane z pikantnym sosem pomidorowym.
- Ser halloumi smażony w towarzystwie sałaty, Danie proste i bardzo wiosenne.
- Pasta czyli makaron w kilku odsłonach, tutaj każdy zrealizuję swoje indywidualne pragnienia.
- Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i serem pecorino w towarzystwie świeżej mięty podane zapiekanymi ziemniakami i grecka sałatą
- Panna cotta z sosem malinowym o aromacie Amaretto

Kto prowadzi?
Kamil Sadkowski
Codziennie gotuję ambitny posiłek dla bliskich. Jego konikiem jest kuchnia japońska, którą ubóstwia i wznosi na piedestały. Nie bez przyczyny - jest piękna w swej prostocie. Szlify z kuchni japońskiej zdobywał w Tsubame czyli pierwszej japońskiej restauracji w Polsce. Szkoli kucharzy jak i amatorów. Jego największą radością są jego uczniowie, niektórzy z nich z sukcesem kreują rzeczywistość kulinarną m.in. w londyńskim Nobu. Kulinarny obieżyświat. Poszukiwacz intensywnych smaków.

Warsztaty składają się z części teoretycznej i praktycznej. Gotujemy w parach. Pod okiem instruktora każda para przyrządza wszystkie dania z menu warsztatów.
Co trzeba ze sobą zabrać? Dobre samopoczucie. My zadbamy o miłą atmosferę.

Liczba miejsc ograniczona
Dodatkowe informacje: akademia@fumenti.pl lub 502 355 588

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.