Kuchnia francuska
Niedzielne Bufety Rodzinne to kulinarna podróż, której przewodnikiem jest Szef Gastronomii Amber Side - Kamil Hildebrandt.
Zapraszamy na nową serię spotkań w klimacie rodzinnego - wspólnego ucztowania, podczas których zaserwujemy Państwu najsłynniejsze potrawy z różnych zakątków Polski i świata. W standardzie bufetu znajdą się dania ciepłe, zimne, bufet deserowy. W trakcie trwania bufetów, pozostają również do Państwa dyspozycji dania z karty menu. Zapraszamy całymi rodzinami!
W niedzielę 12. lutego zapraszamy na bufet z kuchnią francuską! Startujemy o 13:00!
Dzieci do 12 roku życia mają darmowy wstęp!
MENUZUPA
Francuska zupa rybna - bouilabaisse
DANIA GŁÓWNE
Łosoś podawany w cieście francuskim z porami w śmietanie
Kurczak duszony w czerwonym winie ( Coq au Vin )
Eskalopki z pierś z indyka w sosie vermutowym z jadalnymi kasztanami
Wołowina duszona po burgundzku
Udko z kaczki confit z tymiankowym sosem
Polędwiczka w sosie z sera camembert
Alzackie tartaletki nadziewane porami i mozzarellą
Ziemniaki gratin
Puree ziemniaczane
Warzywa duszone po prowansalsku
BUFET ZIMNY
Rogaliki croissant
Drożdżowa bagietka "Brioche"
Quiche nadziewane zielonymi warzywami i bekonem
Sałatka nicejska
Degustacja terrin i pasztetów
Deska aromatycznych serów z bakaliami w miodzie
BUFET SŁODKI
Ciastka kokosowe "Coco au Miel"
Creme brulee
Mini eklery
Mus czekoladowy
DANIA DLA DZIECI
Rosół z kluseczkami
Fileciki z kurczaka w cieście serowym.
Faworki z indyczki w białym sosie
Bukiet warzyw gotowanych na parze
CENA BUFETU
Osoba dorosła - 69 pln
dzieci do 12 lat - WSTĘP WOLNY
REZERWACJE
a.piatkowska@amberside.pl, +48 666 368 334