W niedzielę 26. listopada zapraszamy na bufet z Kuchnią grecką! Startujemy o 13:00! Dzieci do 12 roku życia mają darmowy wstęp!
MENUZUPAWykwintna zupa cytrynowa z kurczakiem
DANIA GŁÓWNEDolmadakia - gołąbki w liściach winogron
Tiropitakia - pierożki szpinakowe z fetą w cieście Filo
Okoń morski pieczony w pergaminie
Kalmary z chilli w sosie pomidorowym
Musaka - zapiekanka z warzyw i mięsa
Stifado z wołowiny duszonej w wytrawnym winie z cebulką dymką
Pierś indyczki nadziewana kozim serem i oliwkami serwowana na warzywach z ziołami
Pirgos na sosie aromatyzowanym Metaxą
Souvlaki na ostro podawane z dipami
Patates furnu - pieczone ziemniaki z ziołami
BUFET ZIMNYSałatka grecka
Oliwki marynowane skropione miodem
Ośmiorniczki marynowane w oliwie czosnkowej z ziołami
Pomidorki nadziewane kozim serem
Keftedes - klopsiki jagnięce na ostro
Smażony ser halloumi skropiony oliwą i sokiem z cytryny
Karczochy w oliwie ziołowej
Roladka z grillowanego bakłażana nadziewana fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami
Sałatka z grillowanych warzyw
Chlebek pita
Sos tzatziki
BUFET DESEROWYTarta cytrynowa
Baklawa
Mus z mango i kokosa
Jogurt grecki z chałwą i świeżą figą
DANIA DLA DZIECIZupa pomidorowa z kluskami
Klopsiki w sosie jarzynowym
Puree ziemniaczane
Surówka z marchwi
CENA BUFETUOsoba dorosła - 69 pln
dzieci do 12 lat - WSTĘP WOLNY
REZERWACJE
a.piatkowska@amberside.pl, +48 666 368 334