Niedzielne Bufety Rodzinne to kulinarna podróż, której przewodnikiem jest Szef Gastronomii Amber Side - Kamil Hildebrandt.
Zapraszamy na serię spotkań w klimacie rodzinnego - wspólnego ucztowania, podczas których zaserwujemy Państwu najsłynniejsze potrawy z różnych zakątków Polski i świata. W standardzie bufetu znajdą się dania ciepłe, zimne, bufet deserowy. W trakcie trwania bufetów pozostają również do Państwa dyspozycji dania z karty menu. Zapraszamy całymi rodzinami! W niedzielę 22. marca zaprezentujemy dania Kuchni Greckiej!
Podczas niedzielnych bufetów pamiętamy również o naszych najmłodszych Gościach. Proponujemy menu przygotowane specjalnie z myślą o dzieciach oraz opiekę animatorki, która zapewni najmłodszym atrakcje i zabawy na sali restauracyjnej, a także opiekę w nowo otwartym Wydziale Zabaw w Europejskim Centrum Solidarności.
Cena biletu na plac zabaw oraz opieka animatorki: 15 zł/dziecko
DZIECKO MUSI POSIADAĆ obuwie na zmianę lub skarpetki antypoślizgowe.
MENU
ZUPA
Wykwintna zupa cytrynowa z kurczakiem
DANIA GŁÓWNE
Dolmadakia - gołąbki w liściach winogron
Tiropitakia - pierożki szpinakowe z fetą w cieście Filo
Okoń morski pieczony w pergaminie
Małże w sosie pomidorowym
Musaka - zapiekanka z warzyw i mięsa
Stifado z wołowiny duszonej w wytrawnym winie z cebulką dymką
Pierś indyczki nadziewana kozim serem i oliwkami serwowana na duszonych warzywach
Pirgos na sosie aromatyzowanym Metaxą
Souvlaki na ostro podawane z dipami
Patates furnu - pieczone ziemniaki z ziołami
BUFET DZIECIĘCY
Zupa pomidorowa z kluskami
Klopsiki w sosie jarzynowym
Puree ziemniaczane
Marchewka duszona w soku pomarańczowym
BUFET ZIMNY
Sałatka grecka
Oliwki marynowane skropione miodem
Ośmiorniczki marynowane w oliwie czosnkowej z ziołami
Pomidorki nadziewane kozim serem
Keftedes - klopsiki jagnięce
Sos tzatziki
BUFET SŁODKI
Tarta cytrynowa
Baklawa