stat

Są takie wypieki, które pachną domem, ciepłem i dzieciństwem. Które smakują najlepiej, kiedy są jeszcze ciepłe, a ich zapach unosi się w całej kuchni. Drożdżówki bo o nich mowa to esencja przytulności, którą możemy odtworzyć. I to w najlepszej możliwej wersji.

Podczas warsztatów przygotujemy drożdżowe wypieki, które smakują tak, jak powinny: miękko, puszyście i z bogactwem dodatków, które stworzymy sami. Pokażę Ci, jak zrobić idealne ciasto drożdżowe elastyczne, lekkie i delikatnie maślane. Takie, które będzie Twoją bazą do niezliczonych wariacji na słodkie bułki.

Co zrobimy?
Drożdżówki z twarożkiem, kruszonką i lukrem klasyka w najlepszym wydaniu, z kremowym nadzieniem i chrupiącą, maślaną kruszonką.
Drożdżówki z kremem waniliowym, owocami i kruszonką delikatne, słodkie, pełne sezonowych owoców i domowego kremu, który pokochasz.
Cynamonki z kremem i syropem puszyste, pachnące, oblane aksamitnym kremem i lepkim, aromatycznym syropem, który podkreśli ich smak.

Poza tym:
- Nauczysz się robić uniwersalne ciasto drożdżowe, które stanie się Twoim sekretnym składnikiem domowych wypieków.
- Poznasz sposób na najlepszą kruszonkę chrupiącą, złocistą, pełną smaku.
- Przygotujemy idealny twarożek do drożdżówek, a także waniliowy krem i lukier, który dopełni całość.
- Dowiesz się, jak sprawić, żeby Twoje drożdżowe wypieki były lekkie, puszyste i pachniały jak dom, do którego chce się wracać.

Każdy uczestnik wróci do domu z własnoręcznie przygotowanymi drożdżówkami i garścią wiedzy, która pozwoli mu odtworzyć ten smak o każdej porze roku. Zabierz ze sobą pojemnik gwarantuję, że będziesz chciał zabrać te wypieki do domu (jeśli dotrwają).
kwi 11

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 150 zł
kwi 11

piątek, g. 19:30

Gdynia,
bilety 250 zł