stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty będą w dużej mierze opierać się na doznaniach i kreatywności w kuchni. Kuchnia nowoczesna to nowe techniki , ciekawe możliwości i eksplozja smaków.

maj 25

sobota, g. 12:00 - 19:30

Gdańsk, ul. Lawendowa
Poznacie metodę gotowania sous vide na produktach, które są dostępne w każdym sklepie. Pokażemy tradycyjne polskie dania w nowoczesnej odsłonie. Każda osoba uczestnicząca w szkoleniu , będzie przygotowywała swoje danie.

Opowiemy o historii i początkach kuchni nowoczesnej, przybliżymy najciekawsze osobowości i pokażemy jak można mieć własną kuchnię molekularną w domu.

Co przygotujemy:
- pstrąg podwędzany z pianą chrzanową z kawiorem z miodu i cytryny z dzikimi ziołami
- dorsz sous vide z purée z kalafiora ze skorupą z białej czekolady i miso z ryżem
- kaczka sous vide z pianą z buraków z karmelizowanymi jabłkami i popcornem z kaszy gryczanej
- dekonstrukcja żurku z jajem przepiórczym i borowikiem w proszku