stat
Impreza już się odbyła

27 kwietnia - 5 maja 2024, g. 09:00 - 18:00

Gdynia,
maj 5-6

niedziela - poniedziałek, g. 14:00 - 17:00

Kadyny,
Nóż w kuchni to najważniejsze narzędzie w kuchni. Na tych warsztatach poznacie "sztukę krojenia" czyli jak kroić, obierać, szatkować, rozdrabniać i siekać żeby smacznie zjeść. Ponadto poznacie francuskie nazewnictwem różnych sposobów krojenia, które przyjęło się w kuchniach całego świata.

Warsztaty są skierowane dla wszystkich, którzy chcą stawiać pierwsze kroki w kuchni, jak również ludzi którzy pracują zawodowo i jednocześnie chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.

Przygotujemy:

Brunoise

-Insalata di pasta estiva (sałatka z makaronu)

Julienne

-Insalata di carote e coriandolo (sałatka z marchewki i kolendry)

Szatkowanie

-Confettura di cipolle rosse (konfitura z czerwonej cebuli)

Zdejmujemy skórę z ryby i poznajemy krojenie "julienne"

-Salmone al cartoccio con verdure alla julienne (łosoś w folii z warzywami julienne)

Siekanie

-Bistecca tartara (siekany nożem befsztyk tatarski)

Warsztaty poprowadzi Claudia Filippi-Chodorowska