Nóż w kuchni to najważniejsze narzędzie w kuchni. Na tych warsztatach poznacie "sztukę krojenia" czyli jak kroić, obierać, szatkować, rozdrabniać i siekać żeby smacznie zjeść. Ponadto poznacie francuskie nazewnictwem różnych sposobów krojenia, które przyjęło się w kuchniach całego świata.
Warsztaty są skierowane dla wszystkich, którzy chcą stawiać pierwsze kroki w kuchni, jak również ludzi którzy pracują zawodowo i jednocześnie chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.
Przygotujemy:
Brunoise
-Insalata di pasta estiva (sałatka z makaronu)
Julienne
-Insalata di carote e coriandolo (sałatka z marchewki i kolendry)
Szatkowanie
-Confettura di cipolle rosse (konfitura z czerwonej cebuli)
Zdejmujemy skórę z ryby i poznajemy krojenie "julienne"
-Salmone al cartoccio con verdure alla julienne (łosoś w folii z warzywami julienne)
Siekanie
-Bistecca tartara (siekany nożem befsztyk tatarski)
Warsztaty poprowadzi Claudia Filippi-Chodorowska