stat
Impreza już się odbyła

Obcowanie z przyrodą - MINI ZOO poza miastem...

lis 20

środa, g. 16:30

bilety 35 zł
wyprzedane

w każdą sobotę (do 28.12), g. 10:00

Wstęp wolny
Zapraszamy wszystkie dzieci do odwiedzienia zwierzyńca na Kaszubach!


Pensjonat Kozi Gród to miejsce rodzinnie prowadzone,

a do rodziny należą również zwierzęta:


> długowłosa oślica Donka
> para bocianów z młodymi
> pies Amor
> kotki Kuba i Kicia
> kaczki dziwaczki
> rybki jeziorne
> kozy, konie i krowy po sąsiedzku

Jeżeli lubisz przyrodę napewno polubisz Kozi Gród :)


Sprawdź też nasze LETNIE PROMOCJE!!!


A rodziców zapraszamy do:

> korzystania z Centrum Rekreacyjnego:
- odprężające hydromasaże w basenie
- rozluźniające kąpiele w jacuzzi
- relaks w saunie suchej lub parowej
- chwile w solarium

> korzystania z boisk do siatkówki i koszykówki

> wędkowania w hotelowym stawie rybnym

> gry w tenisa lub kręgle

Zapraszamy również na obiad do hotelu Kozi Gród!!!

Jeżeli masz dosyć gotowania i chcesz zjeść przepyszny obiad w miłej atmosferze -ZAPRASZAMY DO NAS!

MENU


Przystawki Zimne:

Złocisty karaś w winnej zalewie,
w towarzystwie marynowanej cebulki.

Carpaccio z łososia,
podane z marynowanym imbirem i płatkami avocado.

Delikatne płatki z jelenia podane z bukietem sałat,
dipem musztardowo-miodowym i płatkami parmezanu.

Listki z wędzonego schabu z dzika,
podane z marynowaną gruszką i sosem żurawinowym.

Przystawki Gorące:

Krewetki na ostro z rusztu na bukiecie sałat podane,
z delikatnym sosem czosnkowym.

Avocado z sosem tysiąca wysp i krewetkami z grilla,
podane na sałacie.

Śliwki w boczek zawijane, nadziewane migdałami,
podane z sosem karmelowym.

Złocisty camembert smażony w panierce,
podany z sosem żurawinowym.

Zupy:

Lekki bulion z królewskich borowików
z łazankami i łeską śmietany.

Barszcz z kołdunami,
podany w towarzystwie pasztecika.

Delikatna Francuska zupa cebulowa
podana z grzaneczkami.

Aksamitny krem z białych warzyw.

Zupa dnia.

Sałaty:

SAŁATKA KOZIEGO GRODU
z kompozycją świeżych warzyw, kiełkami soi i wędzonym pstrągiem,
na sosie śmietanowym z czarnym kawiorem.

SAŁATA WIOSENNA
z kompozycją świeżych warzyw, kiełkami soi,
skrapiana oliwą z oliwek i octem balsamicznym.

SAŁATKA NIGERYJSKA
z sałaty lodowej, smażonych krewetek, owoców mango i avocado,
na tajlandzkim sosie słodko-ostrym.

Pasty i Pierogi:

Pomidorowe spaghetti patrizione o nucie czosnkowej.

Tradycyjna pasta carbonara, łyżkę lizać.

Pomidorowe spaghetti patrizione o krewetki wzbogacone.

Pierogi z delikatnym nadzieniem z dziczyzny,
ze skwierczącym boczkiem podane.

Pierogi ruskie na złocistej cebulce.

Talerz mix pełen pierogów z mięsem, ruskich
oraz pierogów z kapustą i grzybami.

Manty Kaukaskie ze świeżą baraniną,
ostrym sosem pomidorowym polane.

Ryby:

Lin z koperkiem zapiekany na sosie z cebulki i śmietany,
z ziemniakami podany.

Okoń smażony, cytryną skrapiany,
z mizerią i ziemniakami podany.

Sandacz z sosem polskim o nucie koperkowej
podany z ziemniakami.

Mięsa:

Schab z dzika w sosie własnym duszony,
z kopytkami podany.

Eskalopki z polędwiczki z jelenia ze szlachetnymi borowikami
i ziemniakami staropolskimi podane.

Ragu z sarny z warzywami korzennymi.

Grillowany schab z kostką w sosie czosnkowym
z plackiem ziemniaczanym i warzywami grillowanymi.

Polędwiczka wieprzowa faszerowana boczkiem
podana ze szlachetnym sosem grzybowym i młodymi ziemniakami.

Staropolska golonka Jaśnie Pana w piwie duszona
i z kapustką zasmażaną podana.

Żebra w całości w miodzie pitnym duszone
podane z ziemniakiem zapiekanym.

Zrazy zawijane z sosem grzybowym i kaszą podane.

Duszona pieczeń wołowa na sosie śliwkowym,
podana z kopytkami.

Stek z polędwicy z grilla na sosie pieprzowym,
w towarzystwie pomidora zapiekanego z serem.

Grillowana pierś kurczaka
w towarzystwie grillowanych warzyw.

Rolada z piersi z kurczaka, brokułami nadziewana
z sosem żurawinowym i ryżem podana.

Pół złocistej kaczki z duszoną modrą kapustką.

Dania Wegetariańskie:

Bukiet warzyw blanszowanych skrapiany oliwką z oliwek.

Warzywa z grilla z sosem czosnkowym podane.

Zapiekanka warzywna na sosie beszamelowym, z nutą serową.

Desery:

Lody ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną.

Lody ze śmietanową chmurką.

Lody z sosem truskawkowym, czekoladowym lub toffi.

Naleśniki jabłkami lub jagodami nadziewane
z sosem karmelowym podane.

Fantazja truskawkowa z nutą waniliową.

Kompozycja świeżych owoców sezonowych.

Suflet cytrynowy.

Gruszka w karmelu delikatnie winna.

Smakowity wypiek dnia.

Słodka niespodzianka na gorąco.

Uprzejmie prosimy o wcześniejszą rezerwację pod numerem (+58) 692 07 80.