Zapraszamy wszystkie dzieci do odwiedzienia zwierzyńca na Kaszubach!
Pensjonat Kozi Gród to miejsce rodzinnie prowadzone,
a do rodziny należą również zwierzęta:
> długowłosa
oślica Donka
> para bocianów z młodymi
> pies Amor
> kotki Kuba i Kicia
> kaczki dziwaczki
> rybki jeziorne
> kozy, konie i krowy po sąsiedzku
Jeżeli lubisz przyrodę napewno polubisz Kozi Gród :)
Sprawdź też nasze LETNIE PROMOCJE!!!A rodziców zapraszamy do:
> korzystania z
Centrum Rekreacyjnego:
- odprężające hydromasaże w basenie
- rozluźniające kąpiele w jacuzzi
- relaks w saunie suchej lub parowej
- chwile w solarium
> korzystania z boisk do siatkówki i koszykówki
> wędkowania w hotelowym stawie rybnym
> gry w tenisa lub kręgle
Zapraszamy również na
obiad do hotelu Kozi Gród!!!
Jeżeli masz dosyć gotowania i chcesz zjeść przepyszny obiad w miłej atmosferze -ZAPRASZAMY DO NAS!
MENUPrzystawki Zimne:Złocisty karaś w winnej zalewie,
w towarzystwie marynowanej cebulki.
Carpaccio z łososia,
podane z marynowanym imbirem i płatkami avocado.
Delikatne płatki z jelenia podane z bukietem sałat,
dipem musztardowo-miodowym i płatkami parmezanu.
Listki z wędzonego schabu z dzika,
podane z marynowaną gruszką i sosem żurawinowym.
Przystawki Gorące:Krewetki na ostro z rusztu na bukiecie sałat podane,
z delikatnym sosem czosnkowym.
Avocado z sosem tysiąca wysp i krewetkami z grilla,
podane na sałacie.
Śliwki w boczek zawijane, nadziewane migdałami,
podane z sosem karmelowym.
Złocisty camembert smażony w panierce,
podany z sosem żurawinowym.
Zupy:Lekki bulion z królewskich borowików
z łazankami i łeską śmietany.
Barszcz z kołdunami,
podany w towarzystwie pasztecika.
Delikatna Francuska zupa cebulowa
podana z grzaneczkami.
Aksamitny krem z białych warzyw.
Zupa dnia.
Sałaty:SAŁATKA KOZIEGO GRODU
z kompozycją świeżych warzyw, kiełkami soi i wędzonym pstrągiem,
na sosie śmietanowym z czarnym kawiorem.
SAŁATA WIOSENNA
z kompozycją świeżych warzyw, kiełkami soi,
skrapiana oliwą z oliwek i octem balsamicznym.
SAŁATKA NIGERYJSKA
z sałaty lodowej, smażonych krewetek, owoców mango i avocado,
na tajlandzkim sosie słodko-ostrym.
Pasty i Pierogi:Pomidorowe spaghetti patrizione o nucie czosnkowej.
Tradycyjna pasta carbonara, łyżkę lizać.
Pomidorowe spaghetti patrizione o krewetki wzbogacone.
Pierogi z delikatnym nadzieniem z dziczyzny,
ze skwierczącym boczkiem podane.
Pierogi ruskie na złocistej cebulce.
Talerz mix pełen pierogów z mięsem, ruskich
oraz pierogów z kapustą i grzybami.
Manty Kaukaskie ze świeżą baraniną,
ostrym sosem pomidorowym polane.
Ryby:Lin z koperkiem zapiekany na sosie z cebulki i śmietany,
z ziemniakami podany.
Okoń smażony, cytryną skrapiany,
z mizerią i ziemniakami podany.
Sandacz z sosem polskim o nucie koperkowej
podany z ziemniakami.
Mięsa:Schab z dzika w sosie własnym duszony,
z kopytkami podany.
Eskalopki z polędwiczki z jelenia ze szlachetnymi borowikami
i ziemniakami staropolskimi podane.
Ragu z sarny z warzywami korzennymi.
Grillowany schab z kostką w sosie czosnkowym
z plackiem ziemniaczanym i warzywami grillowanymi.
Polędwiczka wieprzowa faszerowana boczkiem
podana ze szlachetnym sosem grzybowym i młodymi ziemniakami.
Staropolska golonka Jaśnie Pana w piwie duszona
i z kapustką zasmażaną podana.
Żebra w całości w miodzie pitnym duszone
podane z ziemniakiem zapiekanym.
Zrazy zawijane z sosem grzybowym i kaszą podane.
Duszona pieczeń wołowa na sosie śliwkowym,
podana z kopytkami.
Stek z polędwicy z grilla na sosie pieprzowym,
w towarzystwie pomidora zapiekanego z serem.
Grillowana pierś kurczaka
w towarzystwie grillowanych warzyw.
Rolada z piersi z kurczaka, brokułami nadziewana
z sosem żurawinowym i ryżem podana.
Pół złocistej kaczki z duszoną modrą kapustką.
Dania Wegetariańskie:Bukiet warzyw blanszowanych skrapiany oliwką z oliwek.
Warzywa z grilla z sosem czosnkowym podane.
Zapiekanka warzywna na sosie beszamelowym, z nutą serową.
Desery:Lody ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną.
Lody ze śmietanową chmurką.
Lody z sosem truskawkowym, czekoladowym lub toffi.
Naleśniki jabłkami lub jagodami nadziewane
z sosem karmelowym podane.
Fantazja truskawkowa z nutą waniliową.
Kompozycja świeżych owoców sezonowych.
Suflet cytrynowy.
Gruszka w karmelu delikatnie winna.
Smakowity wypiek dnia.
Słodka niespodzianka na gorąco.
Uprzejmie prosimy o wcześniejszą rezerwację pod numerem (+58) 692 07 80.