Zapraszamy Państwa na obiad wielkanocny w formie bufetu pełnego tradycyjnych, wyśmienitych produktów przygotowanych przez kucharzy Restauracji Grand Cru. W takiej atmosferze, Święta będą rodzinne i wyjątkowe.
Menu:PrzystawkiPasztet z królika z orzechami pistacjowymi w sosie chrzanowym.
Roladki z szynki nadziewane sałatką wiosenną.
Jajka nadziewane awokado i kolorową papryką.
Zielone szparagi w suszonej szynce.
ZupyKrem z ziemniaka z wędzonym łososiem i oliwą truflową.
Biały barszcz z pulpetami z indyka.
Dania główneKlops wielkanocny nadziewany jajkami z sosem żurawinowym.
Filety z dorsza zapiekane z młodymi warzywami i sosem cytrynowym.
Kruchy placek ze szpinakiem, orzechami i serem blue.
DodatkiZiemniaki z koperkiem, ryż z warzywami, kasza z grzybami.
Gotowane warzywa, domowe surówki, zielone sałaty.
Pikle, młode warzywa, dipy jogurtowe.
SałatkiSałatka grecka z oliwkami, sałatka makaronowa z wędzoną szynką, sałatka ze szparagami i jajkiem.
Sosy winegret, sosy jogurtowe, sosy majonezowe, ćwikła z chrzanem, chrzan domowy.
Słodki bufet Mazurek z kremem czekoladowo koniakowym.
Sernik z kruszonką.
Tarta cytrynowa z gruszkami.
Ciasto kajmakowe.
Dodatkowo, w Wielką Sobotę w godzinach 8.00-12.00 zapraszamy Gości do Restauracji Grand Cru na wspólne malowanie jaj i zdobienie mazurków. Istnieje także możliwość wykupienia koszyczka wielkanocnego.