stat
Impreza już się odbyła
Aktualna edycja:
Sylwester 2024

Zapraszamy na wyjątkowy i niepowtarzalny POBYT SYLWESTROWY w centrum Kaszub, podczas którego, w niezwykłej atmosferze, przeżyjecie Państwo jedyna w swoim rodzaju, magiczna Noc Sylwestrowa.Naszym gościom gwarantujemy kameralna atmosferę, a przygotowane na te specjalna okazje dodatkowe atrakcje, umila Państwa pobyt u nas i dostarcza niezapomnianych wrażeń. Sylwestrowe menu opracowane przez naszego Szefa Kuchni zachwyci różnorodnością potraw i delikatnością smaku. Bal Sylwestrowy 2013/2014 w naszym Centrum połączy wspomnienie przełomu roku i pozostawi w pamięci pełna wrażeń noc.

Serdecznie Państwa zapraszamy!

Dzień Pierwszy - 29 grudnia 2013

godz. 14:00 - Przyjazd Gości do Centrum Edukacji i Promocji Regionu w Szymbarku i zakwaterowanie w hotelu

godz. 17:00 - 22:00 - Wieczór myśliwski "Darz Bór"
w programie m.in. opowieści łowieckie, hymny odegrane na oryginalnym rogu myśliwskim
atrakcja wieczoru - Pieczony Dzik serwowany przez myśliwego

pozostałe dania wieczoru:

Żurek w chlebie, gulasz "Rumcajsa" z kasza gryczana, "Przysmak
Gajowego", chleb ze swojskim smalcem i ogórek kiszony

Dzień Drugi - 30 grudnia 2013

godz. 09:00 - 11:00 - Śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
godz. 14:00 - Obiad
zupa: Brukwiowa na gęsinie

główne danie: Grillowane polędwiczki wieprzowe z bekonem w sosie kurkowym, serwowane z opiekanymi ziemniakami i warzywami
deser: Szarlotka na ciepło podawana z lodami waniliowymi
napoje: Woda niegazowana z cytryna, kawa lub herbata

godz. 17:00 - Kulig z pochodniami w towarzystwie Kapeli Kaszubskiej

Podczas wyśmienitej zabawy poczęstunek przy ognisku w lesie - pieczenie kiełbasek,grzaniec kaszubski

godz. 19:00 - Powrót z kuligu i biesiada piwna w Browarze "Kaszubska Korona" z muzyką regionalną na żywo

Bufet ciepłych przekąsek:

karkówka po myśliwsku, skrzydełka pieczone na ostro, biała kiełbasa zasmażana z cebulka i pieczarkami, barszcz czerwony z pasztecikiem

Bufet zimnych zakąsek:
ziemniaki faszerowane sałatka śledziowa, deska wędlin wiejskich, domowy smalec ze skwarkami, pieczywo, masło
napoje: 2 kufle regionalnego piwa 0,4l; sok jabłkowy, woda mineralna

godz. 24:00 - zakończenie biesiady

Dzien Trzeci - 31 grudnia 2013
godz. 9:00 - 11:00 - sniadanie w formie bufetu szwedzkiego
godz. 12:00 - zwiedzanie obiektów CEPR z przewodnikiem
godz. 14:30 - Obiad

zupa: Wykwintny domowy rosół z warzywnym julliene

główne danie: Grillowany filet z kurczaka z ananasem zapiekany z serem, ziemniaczki i surówka z marchewki

deser: ciasto domowe

napoje: Woda niegazowana z cytryna, kawa lub herbata

godz. 16:00 - 18:00 - Spotkanie w Tabaczniku -jedynym na Kaszubach muzeum poświęconemu kaszubskiej tabace. Tu przy lampce czerwonego wina słuchamy pogawędki i degustujemy zarazem siedem rodzajów tego kaszubskiego specyfiku

godz. 20:00
Bal Sylwestrowy 2013/2014


z Zespołem Muzycznym oraz DJ-em
powitalny aperitif "Kaszubskie Granie"

przystawka:Łosos wędzony na placuszku ziemniaczanym
z sosem jogurtowo limonkowym

zupa: Wykwintna zupa borowikowa z grzanka ziołowa

główne danie: Trio mięsne w duecie sosu z czerwonej cebuli i wina w towarzystwie grillowanych warzyw i opiekanych ziemniaczków

deser: Karmelizowana gruszka na czekoladowym sosie

bufet ciepłych zakąsek:

roladki z delikatnej soli na sosie szpinakowym z pomidorkami cherry
opiekany dorsz na sosie porowo-koperkowym
rolada wołowa otulona wędzonym boczkiem na sosie grzybowym
mini kurczaczki w trzech smakach
bajeczne warzywka grillowane w curry

bufet zimnych zakąsek:

selekcja wędzonych ryb z limonka i cytryna
rajskie gniazdka z łososia na krążku razowca
opiekany śledzik w winnej zalewie
kramik swojskich wędlin

deska mies pieczystych: karkówka pieczona z czosnkiem, schab pieczony nadziewany pasta jajeczna, rolada wieprzowa z ziołowym serem, z dodatkiem dipów: tatarski, cumberland
sałatka z grillowanym kurczakiem, brzoskwinia na kruchej sałacie z sosem czosnkowym
wegetariańska sałatka z kawałkami mozzarelli
bułeczki cocktailowe
masło (tradycyjne i czosnkowe)

bufet słodki:
ciasta domowe

alkohol: 0,5l wódki/ pare, lampka wina musującego/os.

napoje: Woda niegazowana z cytryna i mięta, soki pomarańczowy, jabłkowy,
kawa, herbata, napoje gazowane (cola cola, fanta, sprite)

godz. 24:00 - Przywitanie Nowego Roku 2014

Pokaz fajerwerków

godz. 00:30 - Niespodzianka Wieczoru

Płonąca rolada z indyka podawana z sosami podgrzybkowym i żurawinowym
Barszczyk czerwony

godz. 04:00 - zakończenie Balu Sylwestrowego


Dzień Czwarty - Nowy Rok 1 stycznia 2014

godz. 09:00 - 11:00 - Noworoczne śniadanie
w formie bufetu szwedzkiego

godz. 12:00 - Koncert Noworoczny
na Największym Fortepianie Świata

godz. 13:00 - Wypiek chleba
podczas którego, każdy uczestnik własnoręcznie wygniata ciasto, wkłada je do formy i po upieczeniu, zabiera chlebek ze sobą jako miły prezent dla bliskich.

godz. 14:00 - Msza Święta w Kościołku pw. sw. Rafała Kalinowskiego(na terenie CEPR)

godz. 15:00 - Obiad

zupa: Kalafiorowa z kładzionymi kluseczkami

główne danie: Zrazy z karkówki z sosem pieczeniowym serwowane z kasza gryczana i zasmażanymi buraczkami

deser: ciasto domowe

napoje: Woda niegazowana z cytryna, kawa lub herbata

godz. 16:00 Zakończenie pobytu


PROPOZYCJA SPĘDZENIA CZASU WOLNEGO

• Łaźnie piwne i sauna (w hotelu)
• Kino XD - na terenie CEPR
• Zwiedzanie Kaszubskiego Świata Bajek - na terenie CEPR
• Nordic walking spacer dla aktywnych lubiących kontakt z natura
(wypożyczalnia sprzętu w recepcji hotelowej)
• Spacer na Punkt widokowy Wieżyca (najwyższy szczyt Kaszub
z wieża widokowa - 328,3m nad poziomem morza), z którego
roztacza sie piękny widok na Szwajcarię Kaszubska
• Możliwość korzystania ze sportów zimowych na stoku narciarskim
Koszałkowo i Kotlinka z możliwością wypożyczalnia sprzętu
narciarskiego na miejscu - ok. 5 km od CEPR
• Basen z kompleksem odnowy biologicznej w Kościerzynie
- ok.15 km od CEPR
• Muzeum Kaszubskie w Kartuzach posiadajace zabytki pięknej
sztuki ludowej - ok. 20 km od CEPR
• Muzeum kolejnictwa w Kościerzynie - skansen starych pojazdów
szynowych
• Kryte lodowisko w Kościerzynie - na miejscu wypożyczalnia sprzętu
• Zakłady Porcelany Stołowej "Lubiana" w Lubianie - możliwość
zakupu porcelany

DODATKOWO

Dla Pań w dniu sylwestra istnieje możliwość wykonania makijażu
sylwestrowego i skorzystania z usług fryzjerskich(prosimy o wcześniejsza rezerwacje).

Kontakt:

Centrum Edukacji i Promocji Regionu
ul. Szymbarskich Zakładników 12, 83-315 SZYMBARK
tel. +48 58 684 69 33, +48 607 610 317, +48 605 442 009
e-mail: cepr@cepr.pl
www.cepr.pl

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    1180 zł
  • Kontakt
    58 684-69-33
Oferujemy 4-dniowy PAKIET SYLWESTROWY
od 29.12.13 do 01.01.14 r. w cenie 1180 zł/os.


• 3 noclegi w pokoju dwuosobowym ze śniadaniami
• wyżywienie: 3 obiady, 2 kolacje
• Bal Sylwestrowy z pokazem fajerwerków
• Dodatkowe atrakcje (Wieczór Myśliwski, Biesiada Piwna
w Browarze, Spotkanie w tabaczniku, Kulig z pochodniami,
Zwiedzanie CEPR, Koncert Noworoczny, Wypiek chleba)

Oferujemy 3-dniowy PAKIET SYLWESTROWY
od 30.12.13 do 01.01.14 r. w cenie 1060 zł/os.


• 2 noclegi w pokoju dwuosobowym ze śniadaniami
• wyżywienie: 3 obiady, 1 kolacja
• Bal Sylwestrowy z pokazem fajerwerków
• Dodatkowe atrakcje (Biesiada Piwna w browarze,
Kulig z pochodniami, Zwiedzanie CEPR,
Spotkanie w tabaczniku, Koncert Noworoczny, Wypiek chleba)

Cena Balu Sylwestrowego poza pakietem wynosi 350 zł/os.

PROMOCJA!!! Wszystkim, którzy zarezerwują Pobyt Sylwestrowy do 15 listopada 2013 r. oferujemy 50 zł zniżki od osoby

PROMOCJA!!! Dla grup zorganizowanych (powyżej 10 osób) 50 zł zniżki od osoby


Promocje nie łącza się ze sobą.

W przypadku grup zorganizowanych, prosimy o wcześniejsza rezerwacje(minimum dwa tygodnie przed terminem imprezy).

Rezerwacja jest gwarantowana po wpłacie zaliczki
w wysokości 50% wartości wybranego pakietu

Centrum Edukacji i Promocji Regionu
ul. Szymbarskich Zakładników 12, 83-315 SZYMBARK
tel. +48 58 684 69 33, +48 607 610 317, +48 605 442 009
e-mail: cepr@cepr.pl
www.cepr.pl

Archiwalne edycje imprezy