Kolacja z cyklu Guest Chef tym razem gościem będzie Robert Skubisz szef restauracji Amber Room z Warszawy wraz z szefem Jackiem Fedde tworzą kolacje zatytułowana Orient Expres czyli podróż z Paryża do Istambułu, będzie to 7 daniowa kolacja z degustacja wina.
Robert Skubisz- Szef kuchni restauracji Amber Room i Klubu Polskiej Rady Biznesu w jakiej serwuje dania kuchni polskiej z aktualnymi trendami.
Osoba niezwykle energiczna, gotowa do podejmowania ciągle nowych wyzwań dzięki, którym może rozsławiać naszą kuchnię na światowej scenie.
Gotował dla najważniejszych gości z Polski i świata. Ciągle szuka nowych połączeń smakowych, a jego dania wyglądają jak arcydzieła, do których używa specjalnie wyselekcjonowane, najwyższej jakości składniki pochodzące z ekologicznych upraw oraz hodowli z kraju, Europy i Świata.
"Orient Express"
Assiette z kaczki, wiśnia, jabłko, imbir
Assiette of duck, cherries, apples, ginger
Krem z topinamburu, kakao, wanilia
Cream of Jerusalem artichoke soup, cacao, vanilli
Sorbet z marakui, szampan, galangal
Passionfruit sorbet, champagne, galangal
Dziki strzępiel, czarny ryż, seler, pieczarka Portobello, sos rybny z trawą cytrynową
Sea bass, black rice, celery, Portobello, fish sauce with lemongrass
Jagnięcina, bakłażan, pomidor, manti, sos kardamon
Lamb, egg plant, tomatoes, manti, cardamon sauce
Lody szafranowe, miód akacjowy, biszkopt, orzechy laskowe
Saffron ice cream, acacia honey, sponge cake, hazelnuts
Petit Fours