stat
Impreza już się odbyła

Kolacja z cyklu Guest Chef tym razem gościem będzie Robert Skubisz szef restauracji Amber Room z Warszawy wraz z szefem Jackiem Fedde tworzą kolacje zatytułowana Orient Expres czyli podróż z Paryża do Istambułu, będzie to 7 daniowa kolacja z degustacja wina.

gru 24

wtorek, g. 19:00

bilety 365 zł
gru 24

wtorek, g. 16:00

bilety 379 zł
ulgowy 190 zł
Robert Skubisz- Szef kuchni  restauracji Amber Room i Klubu Polskiej Rady Biznesu w jakiej serwuje dania kuchni polskiej z aktualnymi trendami.  

Osoba niezwykle energiczna, gotowa do podejmowania ciągle nowych wyzwań dzięki, którym może rozsławiać naszą kuchnię na światowej scenie.

Gotował dla najważniejszych gości z Polski i świata. Ciągle szuka nowych połączeń smakowych, a jego dania wyglądają jak arcydzieła, do których używa specjalnie wyselekcjonowane, najwyższej jakości składniki pochodzące z ekologicznych upraw oraz hodowli z kraju, Europy i Świata.

"Orient Express"

Assiette z kaczki, wiśnia, jabłko, imbir
Assiette of duck, cherries, apples, ginger

Krem z topinamburu, kakao, wanilia
Cream of Jerusalem artichoke soup, cacao, vanilli

Sorbet z marakui, szampan, galangal
Passionfruit sorbet, champagne, galangal

Dziki strzępiel, czarny ryż, seler, pieczarka Portobello, sos rybny z trawą cytrynową
Sea bass, black rice, celery, Portobello, fish sauce with lemongrass

Jagnięcina, bakłażan, pomidor, manti, sos kardamon
Lamb, egg plant, tomatoes, manti, cardamon sauce

Lody szafranowe, miód akacjowy, biszkopt, orzechy laskowe
Saffron ice cream, acacia honey, sponge cake, hazelnuts

Petit Fours

Przeczytaj także