W ramach europejskiej kampanii promocyjnej pod hasłem "Original Flavors: the Mediterranean Essence" odbędzie się spotkanie z głównymi producentami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia o chronionej nazwie pochodzenia "Baena", wina o chronionej nazwie pochodzenia "Ribera del Duero" oraz szynki Serrano posiadającej certyfikat Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Producenci będą prezentować swoje produkty, skarby diety śródziemnomorskiej, w celu nawiązania kontaktów biznesowych z polskimi przedsiębiorcami. W trakcie spotkania odbędą się również warsztaty degustacji oliwy z oliwek, wina oraz kurs krojenia szynki Serrano.
Spotkanie zakończy Cocktail Party w wykonaniu szefa kuchni restauracji Casa José (Aranjuez - Madrid)
utytułowanej gwiazdką Michelin - Fernando del Cerro.
MACIEJ DOBRZYNIECKI
Prezydent Polskiej Akademii Gastronomicznej
C.R.D.O.P. BAENA
C.R.D.O.P. RIBERA DEL DUERO
CONFECARNE
Poniedziałek, 2 czerwca
Spotkania z producentami: 13:00 - 18:00
Przyjęcie koktajlowe: 18:00 - 20:00
CENTRUM WYSTAWIENNICZO-KONGRESOWE AMBEREXPO
(Ul. Żaglowa 11, 80-176 Gdańsk)
Program UE "Original Flavors: the Mediterranean Essence"
Karolina Musiałek T.: +48 61 827 32 60 - e-mail: karolina.musialek@orangeblue.pl
S M A K I H I S Z P A N I I O R I G I N A L F L AV O R S 2 0 1 4
13.00 - 18.00 Spotkania z producentami i możliwość nawiązania kontaktów handlowych,
degustacje win, pokazy kulinarne
14.00 - 17.00 Seria kursów:
14.00 - 14.45 h. Degustacja oliwy z oliwek Extra Virgin. Prowadzenie: Juan Fco. Moreno, Przedstawiciel Rady Regulacyjnej Chronionej Nazwy Pochodzenia Baena.
15.00 - 15.45 h. Podstawowy kurs krojenia szynki Serrano. Prowadzenie: José Ramon Godoy, Sekretarz Generalny Fundacji Szynki Serrano.
16.00 - 16.45 h. Zaawansowany kurs degustacji win. Prowadzenie: Agustin Alonso, Dyrektor Techniczny Rady Regulacyjnej Chronionej Nazwy Pochodzenia Ribera del Duero.
17.00 - 18.00 h. Rejestracja przedstawicieli mediów.
18:00 - 20:30 Przyjęcie koktajlowe w wykonaniu szefa kuchni restauracji Case José (Aranjuez, Madrid) utytułowanej gwiazdką Michelin - Fernando del Cerro.
Wstęp wolny po dokonaniu zgłoszenia i potwierdzeniu udziału w szkoleniach.
Liczba uczestników jest ograniczona.
RSVP: do dnia 29 maja 2014 r.
Karolina Musiałek T.: +48 726 201 201 - e-mail: karolina.musialek@orangeblue.pl