stat
Impreza już się odbyła

K5 to nazwa nowej akademii kulinarnej, którą w Redłowie otwiera Kamil Sadkowski, przez ostatnie lata współwłaściciel szkoły Fumenti. To będzie miejsce zarówno dla kuchennych zawodowców, jak i laików. Z okazji startu K5 - zapraszamy wszystkich zainteresowanych na dzień otwarty.

wrz 28

sobota, g. 10:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
paź 5

sobota, g. 9:00 - 14:00

Gdańsk, Wrzeszcz ul. Jaśkowa Dolina 83
Wstęp wolny
Przygotowuję dla Was jedyne takie danie na świecie, czyli sumę wszystkich moich emocji, przemyśleń i doświadczeń. K5 podobnie jak 5 podstawowych smaków, jest miejscem, za pomocą którego smakujemy życie.
K5 powstało dla Ciebie.

Niezależnie od tego czy już umiesz gotować, czy chcesz się nauczyć, czy jesteś niski, wysoki, młody, dojrzały - wybierzesz tu to, co będzie dla Ciebie odpowiednie i odkryjesz nowe smaki życia - mówi Kamil Sadkowski, który z gastronomią związany jest od kilkunastu lat. Najpierw sam pracował w restauracjach, potem zajął się edukowaniem. W 2012 roku wraz ze wspólnikiem otworzył w Brzeźnie pierwszą w Trójmieście akademię kulinarną - Fumenti. W warsztatach brali udział zarówno zainteresowani kulinariami amatorzy, jak i profesjonaliści podnoszący swoje kwalifikacje. Wykładali zarówno zawodowcy, jak i kulinarni celebryci, a spotkania cieszyły się sporym zainteresowaniem.

Kilka miesięcy temu Sadkowski rozluźnił współpracę z Fumenti i postanowił otworzyć nową akademię kulinarną. K5 - bo tak nazywać się będzie jego szkoła - znajduje się na parterze budynku przy ul. Kaczewskiej 24 w Gdyni Redłowie, zajmuje większą przestrzeń niż Fumenti i będzie miało rozbudowaną ofertę.