W sobotę 26 maja, na ulicy Pańskiej 7/8 w Gdańsku (w dawnej siedzibie Cukierni Muszelka- jednej z najstarszych w mieście), Cukiernia T. Czernis otwiera pierwszą autorską Pracownię Słodkości "Karmelot".
Na przestrzeni kilku ostatnich lat, bardzo popularne stało się organizowanie imprez okolicznościowych, które zazwyczaj uświetnia tort oraz coraz częściej wyszukane słodycze i desery. Wzrosło zapotrzebowanie na produkty wysokiej jakości, spersonalizowane i unikatowe.
Aby usatysfakcjonować swoich klientów, znana marka cukiernicza Czernis, wprowadza na trójmiejską scenę nowy projekt- Pracownię Słodkości "Karmelot". Miejsce, w którym będzie można zamówić wymarzony tort według własnego pomysłu i zobaczyć jak ten tort powstaje.
Główną ideą właściciela- Pana Daniela Czernisa, było pokazanie kunsztu i wyjątkowości tworzonych produktów.
- "Chciałbym, by nasi klienci zobaczyli, że tworzone przez nas wypieki i słodycze są rękodziełem, które wymaga talentu, precyzji i nakładu czasu. Zależy mi na tym, by nasze produkty były pyszne i cieszyły oko. W tym celu zbudowaliśmy zespół młodych i bardzo kreatywnych ludzi z pasją, którzy będą tworzyć wyjątkowe projekty cukiernicze dla wymagających".
Z okazji otwarcia zaplanowano szereg atrakcji takich jak pokazy piekarnicze i cukiernicze na żywo, warsztaty dla dzieci z dekorowania ciastek, malowanie buziek, skręcanie balonów, degustacje, konkursy i wiele innych.
Głównym punktem programu dnia będzie wielki zamek z piernika na kurzej łapie, w całości ze słodyczy, które każdy gość będzie mógł spróbować oraz.