Zapraszamy na wyjątkowy wieczór z paellą i winem. Podczas warsztatów będziemy pracowali w dwuosobowych grupach, więc każdy z uczestników będzie miał okazję poznać od podstaw flagowe danie kuchni hiszpańskiej. Maciej opowie też o odmianach paelli i przedstawi różne gatunki ryżu, używane do jej przygotowywania.
Maciej Kamiński - założyciel i właściciel gdyńskiej restauracji TAPAS Barcelona oraz sklepu BARCELONA - wino / sery / delikatesy. Jego restauracja jako jedna z kilku w Polsce została odznaczona certyfikatem Restaurants from Spain. To międzynarodowy znak jakości, wyróżniający lokale, które oferują swoim gościom autentycznie hiszpańskie produkty oraz prawdziwą kuchnię wysokiej jakości. Certyfikat Restaurants from Spain przyznawany jest przez komitet certyfikacyjny w Madrycie. Z wykształcenia filozof, który od ponad 10 lat zajmuje się kuchnią hiszpańską i to właśnie w niej odnajduje w niej ideały smaku.
Na zakończenie usiądziemy do wspólnego stołu, na którym będzie królowała oczywiście... paella, a Maciej zaserwuje do posiłku cztery różne wina- Katalońska Cava, kwiatowy Moscatel, odświeżające Verdejo oraz wyjątkowe Albarino.
Podczas kolacji Maciej przedstawi każdą z etykiet, wspominając również też o tym, jak odpowiednio i trafnie dobierać wino do potraw i jak znaleźć w sklepie butelkę, której zawartość na pewno nam zasmakuje.
Zapraszamy do zapisów drogą e-mail gdansk@fine-wine.pl lub telefonicznie +48 882 848 325